junior öttusa eb

2019.06.10. 21:30

Kovács Eszter remekelt

Érmet ugyan nem nyertek, de helytálltak a Volán Fehérvár fiataljai a junior öttusa Európa-bajnokságon.

Ferencz Balázs

Kovács Eszter jól teljesített a junior Eb-n Fotó: Volán Fehérvár

A lengyelországi viadal női döntőjébe a még csak ifjúsági korú Szarka Luca és Kovács Eszter is bejutottak. A Volán Fehérvár sportolói közül Szarka visszafogottabban versenyzett, nem volt elég koncentrált egyik számban sem, de a lovaglással különösen meggyűlt a baja, s végül a 31. helyen zárt.

Kovács Eszter a középmezőnyben zárta a vívást, az úszás és a lovaglás során közel volt a legjobb tízhez, így fokozatosan lépegetett feljebb. Legjobban a kombinált számban versenyzett, s az előkelő 12. helyen ért célba a fehérvári öttusázó. Az orosz Ibatullina győzött, az olasz Micheli mögött pedig Guzi Blanka bronzérmes lett, a három lány alkotta csapat a negyedik helyen zárt.

Kovács Eszter jól teljesített a junior
Eb-n Fotó: Volán Fehérvár

A fiúk döntőjében Bernáth Bálint volt az egyedüli fehérvári. Vívásban 16 győztes asszóval a 16. volt, 2.06-os, medencében elért idejével, amit ő tud, nem igazán lépett előrébb. A lovaspályán rendkívül gyatrán teljesített, s a kombinált számban is érezhető volt fáradtsága, a számban csak a 19. legjobb volt. Ez valamicskét kozmetikázott végső helyezésén, a 25. pozícióban zárta az Európa-bajnokságot, melyet az orosz Zujev nyert, Kardos Bence ezüstérmet szerzett. Az olasz Cicinelli lett a harmadik. A magyar csapat a negyedik lett Drzonkówban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában