Nagyágyúk érkeznek

2019.06.05. 22:53

Ismét interkontinentális tornát rendez Felcsút

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén, a 12. Puskás-Suzuki-kupán is nagynevű labdarúgó-akadémiák mérkőznek majd a trófeáért.

Dévai N. Csaba

A bajnokság végeztével most a felcsúti tornán kell felvenni a harcot a rekordbajnok kispestiekkel F: pfla

Közép-Európa egyik legpatinásabb utánpótlástornája veszi kezdetét csütörtökön. A szokásoknak megfelelően idén is jelen lesznek azon egyesületek akadémiái, amelyeknél a név­adó legenda, Puskás Ferenc játékosként, illetve edzőként letette a névjegyét, így a Budapest Honvéd, a Real Madrid és a görög Panathinaikosz U17-es csapatai ismét megméretik magukat. Az említett, állandó résztvevő klubokon kívül a német Bayern München harmadik, a román Hagi Akadémia és a brazil Flamengo második, a horvát Eszék akadémiája pedig első alkalommal lesz jelen. A házigazda Puskás Akadémia eddig még egyszer sem tudta otthon tartani a győztesnek járó trófeát, négy döntős szereplés után szereznék meg idén az elsőséget. A legeredményesebb klub a Budapest Honvéd, amelynek U17-es fiataljai nem kevesebb, mint öt alkalommal emelhették magasba az aranyserleget, egy ezüstérem mellett.

Szolnoki Roland, a Puskás Akadémia FC csapatkapitánya korábban szintén részese volt a viadalnak, ám saját elmondása szerint sok minden változott azóta.

A bajnokság végeztével most a felcsúti tornán kell felvenni a harcot a rekordbajnok kispestiekkel F: pfla

– A mai napig örülök annak, hogy két tornán is játszhattam, hiszen ez egy nagyszerű alkalom arra, hogy a fiatalok felhívják magukra a figyelmet. A mostani játékosoknak talán még jobb dolguk van, hiszen a 12 év alatt komoly hírnevet szerzett magának a Puskás-Suzuki-kupa, rengeteg néző, menedzser látogat ki a mérkőzésekre. Azt követően pedig, hogy itthon fiatalon, illetve az NB I-es csapatban már eljutottak egy bizonyos szintre, külföldön is ki kell magukat próbálni – nyilatkozta Szolnoki.

A tornán két csoportra osztva küzdenek a felek, az A csoportban a Puskás Akadémiát, a Bayern Münchent, az Eszéket és a Panathinaikoszt találjuk, míg a B jelű kvartettet a Budapest Honvéd, Real Madrid, CR Flamengo és Hagi Akadémia csapati alkotják. Ami a menetrendet illeti, 12.30-kor, a Bayern München–Puskás Akadémia találkozóval indul útjára a labda, amelyet 14.15-kor a Real Madrid–Budapest Honvéd, 15.45-kor pedig a Panathinaikosz–NK Osijek (Eszék) mérkőzés követ.

A Puskás Akadémia további programja: június 7., péntek 17 óra: PFLA–NK Osijek, június 9., vasárnap 17 óra: PFLA–Panathinaikosz.

A június 10-én, hétfőn rendezett helyosztókon a csoportokon belüli helyezések alapján vesznek részt az együttesek, a belépés az összes mérkőzésre egyaránt díjtalan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában