kosárlabda

2019.06.17. 09:00

Hat év után távozott Tóth

Az Alba Fehérvártól a másodosztályú MAFC-hoz szerződött az irányítóként és bedobóként is bevethető kosaras.

Horog László

Fehérváron lelt otthonra a 31 éves kosárlabdázó Fotó: Feol

A 31 esztendős Tóth Péter 2013 nyarán, külföldi kitérő után igazolt Fehérvárra, tagja volt a 2016-ban ezüstérmet szerző, 2017-ben bajnok és Magyar Kupa-győztes gárdának. Június 15-én járt le a szerződése az Albánál, az őszi szezont már a fővárosi MAFC-ban kezdi. Az elmúlt hat évet a Gáz utcában töltötte, kivéve a 2017–18-as idény egy részét, amikor Kaposvárra igazolt a több játéklehetőség reményében.

– Bár akadtak súlyos sérüléseim, és emiatt hosszú hónapokat kellett kihagynom, de azért nagyon szép éveket töltöttem Fehérváron. Szeretettel gondolok a szurkolókra, játékostársakra, edzőkre, akik egyengették az utamat. A város az életem fontos része lett, és az is marad a jövőben. Ez az otthonom, itt alapítottam családot, az Albának mindig szurkolni fogok, szívből remélem, a csapat jövőre úgy szerepel, ami méltó ehhez a nagy múltú egyesülethez.

Fehérváron lelt otthonra a 31 éves kosárlabdázó
Fotó: Feol

Miután a kék-fehéreknél nem számítanak az irányító és bedobó poszton bevethető kosarasra, ezért Tóth új csapat után nézett. Nem sokat gondolkodott a MAFC ajánlatán.

– Az NB I/B-ben érdekelt fővárosiak egyértelmű célként fogalmazták meg a feljutást. Profi körülmények között dolgozik az együttes. Tavaly nyáron is kerestek, de akkor Kaposvárról visszatértem a koronázóvárosba. A fehérvári időszakból természetesen a 2017-es szezonra emlékszem legszívesebben, a kupagyőzelemre és a bajnoki aranyra – közölte a távozó sportoló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában