Hunyadi DSE

2019.06.20. 20:47

Gyalogszerrel az aranyig

Sikeres versenyen van túl a Hunyadi DSE. A junior atlétikai bajnokságon induló négy gyaloglója az első öt között zárt – két bajnoki címmel.

Ferencz Balázs

A bajnokok, Csörgő Dóra és Tóth Norbert Fotó: Hunyadi DSE

Nem csupán az ellenfelekkel, a 30 fokos levegővel, s a még annál is forróbb aszfalttal is meg kellett birkózniuk a Hunyadi DSE atlétáinak a gyaloglók junior országos bajnokságán. A fehérvári egyesület egy lány és három fiú versenyzőt indított, mindannyian 10 kilométeren álltak rajthoz. A rendezők most kivételesen hozzájárultak ahhoz, hogy Csörgő Dóra a fiúk között gyalogolhasson, s feltételezhető, hogy több legény ennek nem igazán örült, mert Csörgő úgy lett bajnok a lányok összevetésében, hogy csupán egyetlen fiú, a szintén fehérvári és ugyancsak bajnok Tóth Norbert tudta megelőzni. Dóra egyéni csúcsot gyalogolt (53:05,09 perc), s Tóth Norbert is elképesztő iramot diktált (48:56,37). A két fehérvári bajnok megerősítette helyét az U20-as Európa-bajnokságra utazó válogatott keretben.

A bajnokok, Csörgő Dóra és Tóth Norbert
Fotó: Hunyadi DSE

A hunyadis Nyerges Balázs a negyedik (57:48,39 perc) lett, Soltész Benjámin egyéni csúccsal (58:57,39 perc) az ötödik helyen ért célba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában