Szerb érkezett, magyar távozott

2019.06.26. 22:41

Filipovity Szombathelyen folytatja

Szlaven Csupkovics személyében új magasembert igazolt a férfi kosárlabda NB I-ben szereplő Alba Fehérvár, miközben egy játékosától kénytelen volt elbúcsúzni.

Nagy Péter

Filipovity (labdával) a nemzetközi porondra vágyik Fotó: Pesti Tamás

Még egy hete sem ért véget hivatalosan a 2018/19-es idény a magyar első osztályú férfi-­kosárlabda-bajnokságban, máris több változásról számolhatunk be az Alba Fehérvár háza táján. Egyelőre sajnos „mínuszos” az átigazolási mérleg, azaz többen hagyták el a kék-fehér gárdát, mint amennyi érkezőről tudomást szereztünk.

A legnagyobb veszteség kétségkívül a csapatkapitány, Lóránt Péter távozása, aki Paksra tette át a székhelyét. Tóth Péter egy osztállyal lejjebb, a fővárosi MAFC gárdájában kosarazik a jövőben, szerdán pedig az is nyilvánvalóvá vált, hogy Filipovity Márkó a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely alakulatában pattogtat a következő szezontól. A negyedik magyart, Keller Ivánt a Pécsi VSK-Veolia csapatával boronálták össze.

Filipovity (labdával) a nemzetközi porondra vágyik Fotó: Pesti Tamás

– Nagyon szerettem Fehérváron játszani, de az elmúlt évünk nem úgy sikerült, ahogyan elterveztük, ezért az Alba nem indulhat a nemzetközi kupában. Nekem pedig fontos, hogy az európai porondon is próbára tegyem a tudásomat – mondta Filipovity. – A Falco az utóbbi évek sikercsapata, az elmúlt három szezonban három döntőt is játszott, ami azért komoly teljesítmény. Voltak ajánlataim, de csak az Alba és a Falco között vacilláltam, végül a fejlődésem érdekében Szombathely mellett döntöttem. Az sem titok, hogy a barátnőm eközben a Haladás röplabdázója maradt, így végre egymás mellett folytathatjuk az életünket.

Jött eddig Csorvási Milán Körmendről, aki korábban már megfordult a Gáz utcában, valamint Molnár Márton Kecskemétről. Hozzájuk csatlakozott kedden a szerb Szla­ven Csupkovics, aki tavaly a görög Rodosz szigetén, a Kolosszosz Rodou BC brigádjában játszott. Utóbbi először próbálja ki magát a magyar pontvadászatban, a 31 éves magasember 207 centiméteres magassága és 105 kilogramm súlya bizonyára jól jön majd a palánk alatt. A kraljevói kosaras legnagyobb sikerét az U19-es szerb válogatottal érte el, amikor 2007-ben világbajnoki aranyérmet szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában