Brazíliába vándorolt a kupa

2019.06.10. 22:04

Előzékeny házigazda volt a PFLA, a Flamengo örülhetett a végén

Nagy skalpokat begyűjtve jutott a XII. Puskás–Suzuki-kupa fináléjába a házigazda Puskás Akadémia csapata, ahol a CR Flamengo ellen próbálták meg Szélesi Zoltán tanítványai első alkalommal begyűjteni az elsőséget. Ez most sem sikerült, pedig sokáig nekik állt a zászló, ám két percen belül kétgólos előnyt kovácsolt a brazil csapat, így ők vihették haza a kupát.

Káldor András

Közönségszórakoztató, fordulatos mérkőzésen maradt alul végül a Puskás Akadémia Fotó: PFLA

A kupa hétfői helyosztóin előbb az NK Osijek meglepetésre gól nélküli mérkőzés után, büntetőkkel 4-3-ra legyőzte a Real Madridot. Az 5-6. helyet ugyancsak tizenegyesek döntötték el, a Bp. Honvéd 3-2-re bizonyult jobbnak a Bayern Münchennél. A bronzmeccsen a Hagi Akadémia rendkívül magabiztosan, 4-0-ra nyert a Panathinaikosz ellen.

Szombaton eldőlt, hogy hatodik döntőjére készülhet a Puskás Akadémia együttese a kupa történetében – más kérdés, hogy eddig nem tudták a zárómeccseket behúzni. A vendéglátók jó játékkal sima 2-0-s győzelmet arattak Komáromi György és Vita Dániel góljainak köszönhetően a Panathinaikosz ellen. A másik ágon kiderült, hogy amolyan interkontinentális fináléra készülhetünk, ugyanis a CR Flamengo a román Hagi Akadémia csapatát felülmúlva szintén 2-0-ra nyert.

Közönségszórakoztató, fordulatos mérkőzésen maradt alul végül a Puskás Akadémia Fotó: PFLA

A finálé során már a 8. percben jött a hideg zuhany: Joao Pedro az öt és felessel egy magasságban, a tizenhatoson kívülről végezhetett el szabadrúgást, éles szögből meglőtt labdája pedig a hosszú sarokban kötött ki, Vaits Marcell asszisztálásával, 0-1. A 14. percben közel volt az egyenlítéshez a PFLA, egy kapu előtti kavarodás után Ominger Gergő 11 méteres lövését védte lábbal Bernardo Fontes. A 22. percben azonban már semmi nem mentette meg a góltól a „skarlát-feketék” névvel is illetett csapatot. Komáromi pazar átadást adott középre, megfeledkeztek a védők az érkező Vízler Lászlóról, ő pedig kapásból vágta a labdát a bal felsőbe, 1-1. Aztán a 29. percben Komáromi iramodott meg a jobb szélen, beverekedte magát a tizenhatoson belülre, középre adott, és a bevetődő Nagy Lorenzóról a labda 2 méterről a kapuba pattant, 2-1.

Fordulást követően a 33. percben Joao Pedro a kapufát találta telibe, a hazai védők kivágták a labdát, a bal oldali szögletből azonban ­Kaiky két méterről, jobbal a léc alá bombázott, 2-2. A mérkőzés hajrája is a braziloké volt, az 54. percben tért ölelő átadással ugratták ki Ryan Da Souzát, aki lerázta védőjét, és kilenc méterről a hálóba lőtt, 2-3. Még jóformán fel sem ocsúdtak a felcsútiak, Richard dos Santos bal oldali lapos beadása után a menteni igyekvő Vita becsúszva a saját kapujába küldte a labdát, öngól, 2-4.

A tavaly bronzéremig jutó brazil fiatalok emelhették tehát magasba a trófeát a lefújást követően, míg a Puskás Akadémiánál tovább tart a várakozás az immáron hat ezüst utáni első aranyéremre.

JEGYZŐKÖNYV

Puskás Akadémia–CR Flamengo (brazil) 2-4 (2-1)

Pancho Aréna, Vezette. Pintér Csaba (Tóth II Vencel, Buzás Balázs)

Puskás: Vaits – Kucsván (Suciu, 59.), Szujó, Vita, Berekali – Sipos,

Posztobányi – Komáromi, Ominger, Nagy L. (Kalmár, 49.) – Vizler. Edző:

Szélesi Zoltán

Flamengo: Flamengo: B. Fontes – M. Ferreira, Damasceno, Veloso, R.

dos Santos – De Paula – Wiverson (Leonardo, 91., D. Campos (Gibaldi,

57.), Joao Pedro, Lessa – Da Souza. Edző: Ramon Cardoso Lima

Gólszerzők: Vízler (22.), Nagy L. (29.), ill. Joao Pedro (8.), Kayki (33.),

Da Souza (54.), Vita (öngól, 56.)

Kiállítva: R. dos Santos (61.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában