A kudarc ellenére nincs veszve a feljutás

2019.06.01. 15:01

Nem sikerült a feljutás a Kelen SC ellen a MOL Vidi FC lányainak

Sorsdöntő mérkőzés elé nézett szombat kora délután a MOL Vidi FC felnőtt női labdarúgó csapata. Az első osztályba jutásért játszottak.

Majer Tamás

Emlékeztetőül: a női NB II. Nyugati csoportját, a mezőnyön átgázolva, imponáló magabiztossággal nyerte meg a Vidi. A 16 lejátszott mérkőzésből 15-ön nyertek a fehérváriak. Csupán egy döntetlen csúszott be. Egészen szenzációs, 109-6-os gólkülönbséggel zártak.

Nos, az ellenfél, a budapesti Kelen SC se bukdácsolt a szezonban. A másik másodosztály, a keleti liga bajnokai százszázalékos eredményt elérve lettek elsők. A két bajnok május 25-ei, budapesti odavágóján 1-1-es döntetlent játszottak a felek. A Vidi Pécsi Dóra 42. percben esett góljára Tagyi Vivien a 76. minutumban válaszolt.

Sokan voltak kíváncsiak a MOL Aréna Sóstó egyik hátsó, füves edzőpályáján megrendezett találkozóra. A Csíkvári úthoz közelebb eső hosszanti lelátórész szinte megtelt. Mindkét kemény mag kitett magáért, a budapestiek zöld, a Vidi szurkolói piros-kék füsttel fokozták a hangulatot.

A tiszta pirosban játszó fehérváriak kezdték bátrabban a mérkőzést. Letámadták a fővárosi egyletet. A 3. percben Romanoczki Kármen lövése ment a kapu fölé. Az ezt követő szögletből, amelyet a 10-es számban játszó Szabó Bernadett adott be, Pasker Renáta gólt szerzett. Egy lecsurgó labdát küldött a hálóba 11 méterről. 1-0. A gól minden bizonnyal Erős Evelint, a Kelen SC kapusát zavarta meg leginkább, hiszen a 6. percben csúnyán alászaladt Romanoczki kígyótérről elindított beívelésének, amely egy csatárnak sem lett jó, de a kapitálist hibázó, kapujából kilépő Erős fölött a bepottyant a hálóba. 2-0.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A zavarból lassan kiláboló zöld mezes budaiak a 9. percben próbálkoztak először. Gyenes lapos lövését Szalai Fanni magabiztosan fogta. A 22. percben a vidis Pécsi Dóra került helyzetbe, de a közelről leadott lövésébe nem szorult erő. A játék egyre inkább a Vidi térfelére helyeződött át, ám a Kelen fölénye ekkor még meddő volt. Nem tornáztatták meg a fehérvári kapust.

A 25. percben Gruber szöglete után, Tagyi bombaerős fejese viszont utat talált a hazai hálóba. 2-1. Kicsit előremerészkedett a Vidi. A 31. percben Szabó Bernadett végezhetett el szabadrúgást a tizenhatos sarkához közel, de a sorfalba rúgta a labdát. Több párharcot nyert a kicsit aktívabb Kelen SC, de a fordulásnál még mindig a Vidinek állt a zászló.

A második félidő elején is inkább a zöldek domináltak, egymás után jöttek a vendég szögletek. A 58. percben is rúghattak egyet: Haraszti Fanni beadását a párharcban már a harmadik gólját szerző Tagyi bólintotta be a hosszú sarokba. 2-2. Az idegenben lőtt több gól szabálya miatt ekkortól már továbbjutásra állt az egyébként egyetlen percig sem vezető Kelen SC.

A 62. percben Gajdóczi Tibor, hazai vezetőedző kettőt is cserélt, Pécsi és Pasker helyére Szehofner és Janus állt be. Komolyabb helyzeteket mégis a Kelen alakított ki. A 66. minutumban Balázs Eszter veszélyes, a jobb kapufa mellé tartó lövését védte bravúrral Szalai.

A 74. percben a vidis Szehofner szabadrúgása ment mellé, a 80.-ban egy támadáshoz felérve, Gergics került helyzetbe, ő is mellé gurított. Még ugyanabban a percben, a másik oldalon a csereként beálló Tarpataky kényszerítette újabb bravúrra Szalai kapust.

Nem tudott felpörögni a Vidi, nem jöttek a végén sem komolyabb helyzetek. A hosszabbításban megsérülő gólkirálynő, Trampler Kinga helyére még beállt Békefi, de már nem volt sem idő, sem lendület.

 

– Azt gondolom, jól kezdtünk, meg is rúgtuk a gólokat nagyon hamar. Viszont a 20. perc után valamiért visszavettünk, vagy mentálisan lenyomott minket a közeg. Nem tudom, ezt majd meg kell vizsgálnom, majd átbeszéljük a stábbal. Innentől jobb volt az ellenfél, többet birtokolták a labdát, bár helyzetet nem nagyon tudtak kialakítani, de fölényben voltak mezőnyben. Két pontrúgás után két gólt kaptunk, amelyre már nem tudtunk válaszolni – értékelt a lefújás után Gajdóczi vezetőedző.

A kudarc ellenére nincs veszve a feljutás. Mint ismert, a két másodosztályú bajnok párharcának vesztese osztályozót játszhat a JET-SOL Liga Női NB I. utolsó előtti, azaz hetedik helyezettjével. A szegedi Szent Mihály SC női csapata vár a fehérvári lányokra. A Tisza-parti együttes az első osztályú bajnokság 21 meccsén csupán csak 3 győzelmet szerzett, 18 alkalommal kikapott.

Június 8-án Makón lép pályára ellenük a MOL Vidi FC, a visszavágó június 15-én lesz a Sóstón. Felkészülési meccsen találkozott egymással legutóbb a két csapat, az gólnélküli döntetlen lett.

Jegyzőkönyv:

MOL Vidi FC–Kelen SC 2-2 (2-1)

MOL Aréna Sóstó, edzőpálya, 800 néző. Vezette: Szalai (Nagy, Baráth)

Vidi: Szalai – Földesi, Orgoványi, Jánosi, Gergics – Pasker (Janus, 62.), Romanoczki – Pécsi (Szehofner, 62.), Szabó B., Földvári – Trampler (Békefi, 93.). Vezetőedző: Gajdóczi Tibor.

Gólszerző: Pasker (3.), Romanoczki (6.), ill. Tagyi (25., 58.)

Sárga lap: Gergics (16.), ill. Haraszti (14.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában