Ez az utolsó szalmaszál

2019.06.14. 20:51

Az elődöntőbe jutásért csap össze a Fehérvár Enthroners és a Miskolc Steelers

A magyar amerikaifutball-bajnokság elődöntőjébe jutásért csap össze szombaton a Fehérvár Enthroners és a Miskolc Steelers együttese.

Dévai N. Csaba

A Cowbells elleni kudarc után a Steelerst kell legyűrni

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Kissé megdöccent a döntőbe vágyó Fehérvár Enthroners eleinte szárnyaló szekere, a magyar bajnokságban ugyanis három simán nyert mérkőzés után következett két vereség, egyaránt fővárosi klubok ellen. Így lehet az, hogy a Budapest Wolves ellen jelentős, a Budapest Cowbells ellen szoros vereséget elszenvedő fehérvári alakulatnak a Miskolc Steelers ellen kell kiharcolni az elődöntőben való szereplés jogát.

Ez a feladat nem tűnik lehetetlennek, tekintve, hogy a borsodi együttest az első osztály utolsó helyén találjuk, 0-5-ös mérleggel. A két csapat alapszakaszbeli, Miskolcon rendezett találkozóján meggyőző, 44-6-os győzelmet arattak a Koronázók. A győzelem kivívásában a támadójátékosokon kívül az acélos védelem, azon belül pedig Zilai János is sokat segíthet majd, akit az elmúlt fordulóban nyújtott teljesítménye alapján közönségszavazáson a játéknap legjobb védekező játékosának választottak.

A Cowbells elleni kudarc után a Steelerst kell legyűrni
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Valóban nagyon nehéz volt feldolgozni a Cowbells elleni vereséget, de ha ezt a sportot játssza az ember, akkor ez benne van, éppúgy, mint a győzelem. Minden találkozóra úgy készítem fel a játékosaimat, mint egy egyenes kieséses meccsre. A Steelers tele van remek játékosokkal és tavaly ugye döntősök voltak. Azt várjuk, hogy a legjobb arcukat fogják mutatni, szeretném, ha a játékosaim úgy játszanának, mintha égne a hajuk – nyilatkozta a mérkőzést megelőzően Jim Ward, az Enthroners vezetőedzője. A mérkőzés 15 órakor kezdődik a First Fielden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában