Érmek a Vágról

2019.06.26. 22:39

19 medált lapátolt össze a VVSI

Révkomárom Hat arany-, tíz ezüst- és három bronzéremmel tért haza a 61. Komarnói Nagydíjról a VVSI Pro Rekreatione tízfős kajakoskülönítménye.

Ferencz Balázs

Ocskay Lora (b) egyesben egy aranyat és egy bronzérmet nyert, a kettesek versenyében arany és ezüst került a nyakába Fotó: versenyző

A 61. Komarnói Nagydíj a Szlovák Kupa sorozatának pontszerző versenye is volt, így igen népes és erős mezőny versengett a Dunába ömlő Vág-folyón. Összesen 480 felnőtt- és utánpótláskorú kajakos indult a szlovákiai, magyar és olasz egyesületekből. Magyarországot nyolc klub képviselte, köztük a VVSI-vel. A Velencei-tavi kajakosok már harmadik alkalommal viaskodtak a révkomáromi pályán.

– A rendkívül erős mezőnyben ez kiváló lehetőséget nyújtott számunkra az erőnléti, technikai megmérettetésre a hazai komoly versenyek előtt – fogalmazott Major Ildikó, a Fejér megyeiek kajak-kenu szakosztályvezetője. – Megismerhettük a szlovákok legjobbjait, akik az Olimpiai Reménységek Versenyén a riválisaink lesznek. Edzésből érkeztünk, de minden indulónk érmet, érmeket nyert, vagy pontszerző helyen végzett.

Ocskay Lora (b) egyesben egy aranyat és egy bronzérmet nyert, a kettesek
versenyében arany és ezüst került a nyakába Fotó: versenyző

Nemes Réka 500 és 5000 méteren aranyérmet nyert, Jenei Pannával párosban ugyanezeken a távokon ezüstérmet szereztek. Szintén győzött Kövesdi Patrik 5000 egyesben, 500 méteren másodikként ért célba. Itt éppen a párja, a tolnai Nagy Raul győzte le, akivel aztán 500 kettesben aranyérmet, 5000 párosban ezüstöt szereztek. Kovács Lilla egyesben két érmet nyert, ötezren ezüstöt, ötszázon bronzot. Párosban a helyi Koczkás Eszterrel 500 méteren további bronzot gyűjtött be. Szép Virág 2000 méteres távon ezüstérmet szerzett. A serdülő fiúk között Pándi Róbert 5000 egyesben nyert ezüstöt, ugyanezen a távon párosban Nagy Bercellel a 4. helyen végeztek. Morek Ádám 500 egyesben ugyancsak a 4. helyet szerezte meg, 5000 méteren pedig a 6. helyen ért célba.

Ocskay Lora 5000 egyesben aranyat, 500 méteren bronzot szerzett. A rövidebb távon Gaál Liliána előzte meg és nyert ezüstérmet, 5000 méteren Lora mögött végzett a 2. helyen. Kettesben összeültek, s a Gaál–Ocskay páros 500 méteren ezüstöt, 5000 méteren aranyat nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában