két keréken

2019.06.03. 21:23

19 csapat indul a Tour de Hongrién

Idén Velencén rajtol, s Székesfehérváron ér célba a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny rangos nemzetközi mezőnye.

Ferencz Balázs

A címvédő, Manuel Belletti is elindul a viadalon

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

„Minden idők legerősebb mezőnye” – a tétel az elmúlt években újra és újra igaz volt a komoly hagyományokkal bíró magyar kerékpáros körversenyre. A június 11-én a siófoki prológgal rajtoló Tour de Hongrién tizenkilenc csapat 133 kerékpárosa áll rajthoz. Tavaly a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség első kategóriás (2.1) versenye lett a honi nemzetközi bringás viadal, így immár World Tour-, prokontinentális és kontinentális csapatok, illetve nemzeti válogatottak is tekerhetnek az ország aszfaltcsíkjain. A World Tour képviselőire azonban még várni kell – talán a 2020-as Giro d’Italia magyarországi rajtja jelenthet áttörést – a prokontinentális csapatok közül azonban négy is megméreti magát 2019-ben a Kárpát-medencében.

A címvédő, Manuel Belletti is elindul a viadalon
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A címvédő Manuel Belletti együttese, az olasz Androni Giocattoli-Sidermec, egy másik olasz klub, a Neri Sottoli-Selle Italia-KTM, visszatér a 2016-os Tour de Hongrie-győztes észt Mihkel Raim klubja, az Israel Cycling Academy, és debütál a francia Cofidis csapata a Tour de Hongrién. Az idei megmérettetésen két magyar csapat is nyeregbe pattan, a kontinentális bejegyzésű Pannon Cycling Team és a magyar országúti válogatott, valamint három külföldi csapatban szereplő magyar versenyzők is tekernek a mezőnyben. A siófoki prológot követően június 12-én 12.45-kor Velencéről rajtol a Tour, hogy aztán öt etap után, június 16-án Székesfehérvár belvárosában érjen célba a nemzetközi mezőny.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában