Fehérvár Cycling Team

2019.05.09. 10:30

Versenyről-versenyre tekernek a bringások

Gőz­erővel hasít a kerékpár-szezon, nincs olyan hétvége, melyen ne tekernék a pedált a Fehérvár Cycling Team kerékpárosai.

Ferencz Balázs

Péteri Niké Szlovákiában és Csehországban is versenyzett Fotó: FCT

Az országúti szakág képviselőiként a Szlovák Kupa újabb futamán a már jól ismert dudincei kritériumpályán versengtek a fehérvári lányok. Neubauer Eliza korábbi balesetéből felépülve az U17-es lányok között a 11. helyen zárt az első napon. Az elit kategóriában nyeregbe pattanó Temela Eszter az egyik részhajrán 1 pontot szerzett, mellyel a 8. helyen végzett. Hideg Nóra a 15., Péteri Niké a 17. lett az utolsó hajrá alapján. Másnap, a kőkemény krupinai hegyi versenyen a huszadik kilométertől ívelő hosszú hegy megszórta a mezőnyt, Neubauer Eliza 100 méteres hátrányba esett az élbolyhoz képest, kilencedikként ért célba. Péteri Niké bírta az Elitben végül végül a 7. helyen zárt, Temela Eszter a 14., Hideg Nóra pedig a 15. lett.

Péteri Niké Szlovákiában és Csehországban is versenyzett
Fotó: FCT

Péteri Niké és Temela Eszter rajthoz álltak a csehországi Gracia Orlova UCI 2.2-es viadalon is, ahol a négynapos megmérettetés nívós mezőnyt vonzott, Európa legjobb női kerekesei is elindultak. Az országúti kerékpáros válogatott tagjaiként Péteri már az első napon limiten kívülre került, így befejezte a versenyt. Temela Eszter előbb a 90., majd a 104., a harmadik napon a 74. volt, az utolsó 100 kilométeres szakasz előtt a 82. helyen állt, majd idő előtt kiszállt a versenyből.

A Fehérvár Cycling Team terepesei közül Nagy Noémi és Varga István is jól mentek az embert próbáló Balaton MTB Maratonon. Nagy Noémi megnyerte saját korosztályát, míg Varga István ezüstérmet szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában