Harmincéves hiányzást pótolnának

2019.05.15. 20:39

Történelmi jelentőségű mérkőzés vár a magyar U17-es labdarúgó-válogatottra csütörtökön

Magyar idő szerint csütörtökön 13 órakor kezdődik a Belgium elleni mérkőzés, amely az Írországban zajló Európa-bajnokság ötödik helyezettjének kilétéről dönt.

Dévai Nándor Csaba

Az összecsapás magyar szempontból lesz igazán fontos, hiszen az ötödik hely megszerzése azt jelentené, hogy 34 év után ismét ott lenne Magyarország egy U17-es világbajnokság csapatai között. Ez legutóbb 1985-ben, a Kínában megrendezett viadalon történt meg velünk, ahol Brazília, Mexikó és Katar előtt csoportgyőztesként jutott a negyeddöntőbe a Bicskei Bertalan irányította nemzeti együttes. Ott azonban érkezett Nigéria, akik későbbi győzteshez méltó magabiztossággal, 3-1 arányban vetettek véget a magyar álmoknak. A sors fintora, hogy a mieinktől a csoportküzdelmek során vereséget szenvedő, így második helyen továbbjutó brazilok könnyebb ágra kerültek, és végül bronzzal zárták a tornát.

Komoly felelősség nyomja tehát a mai fiatalok vállát, ám a felcsúti játékosokkal (Posztobányi Patrik – csapatkapitány, Vaits Marcell, Ominger Gergő, Komáromi György, Kalmár Benedek) megerősített válogatott egészen biztosan szívét-lelkét kiteszi majd a pályára – ahogy tette ezt eddig, a rendes játékidőben veretlenül megvívott mérkőzések során is. A spanyolok ellen büntetőkkel elveszített negyeddöntő után Szekeres Adrián, a Vidi egykori játékosa, az U20-as válogatottal vb-bronzérmet szerző hátvéd segít a mentális felkészülésben:

– Sokat érdeklődik a korosztály az akkori időkről, kérdezgetik, nekünk milyen volt, mennyi néző előtt játszottunk, hogy kaptunk híreket Magyarországról, a média érdeklődéséről, az ország szeretetéről. Próbálok tanácsot adni nekik, a spanyolok elleni meccs után is csak annyit mondtam, bizony mindegyikük karrierjében lesz még ehhez hasonló, amikor egy mérkőzésen megtesznek mindent, de nem úgy jönnek össze a dolgok, ahogy azt szeretnék. Ezekből a tapasztalatokból próbálok minél többet átadni nekik.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában