Nem áll meg az élet a Főnixnél

2019.05.16. 19:26

Sárosdon még nem mondtak le az ezüstről, Maroshegyen még nem tudják, ki játszik

A 28. fordulóra készülődnek az együttesek Fejér megye I. osztályú labdarúgó-bajnokságában. A szokásos esélylatolgatásokon kívül szót kell ejtenünk a Főnixnél kialakult helyzetről: néhány kulcsjátékost kitettek a keretből, néhányan önszántukból távoztak.

Káldor András

2019. május 18., szombat, 17.00 óra

Sárbogárd (8.)–Lajoskomárom (11.) – ősszel 0-1

Pajor László, a Sárbogárd vezetőedzője: – Az Agárdon megszerzett egy pontnak csak akkor van értéke, ha most három lesz belőle, bár azt is mondhatnánk, hogy egy hete két pontot veszítettünk. Az első félidőben akár három-négy góllal is vezethettünk volna, de a szünet után ellenfelünk volt a jobb, így az összképet tekintve igazságos a döntetlen. Sajnos a sérültjeink még nem teljesen épültek fel, így szűkebb kerettel várjuk a lajoskomáromiakat. Úgy gondolom, hogy az utóbbi néhány mérkőzés jó eredménye, jó játéka feljogosít minket arra, hogy csakis a győzelem lehet számunkra az elfogadható, amiért mindent meg is teszünk. Előremutató, gólra törő játékot szeretnénk játszani, és megörvendeztetni a szurkolóinkat. Egy jó hajrával még előrébb léphetünk a tabellán!

Ercsi Kinizsi (5.)–Enying (15.) – ősszel 3-0

Lieber Károly, az Ercsi Kinizsi vezetőedzője: – Nagyon komolyan kezeljük ezt a mérkőzést, akárcsak az eddigi összes találkozónkat. Nem tudom, mennyit vett ki a kupameccs a csapatból, de nem fogunk tartalékolni a hétvégén, az biztos. Beleadunk apait-anyait, remélem, hogy Pintér László felépül és visszatérhet. Szeretnénk a közönséget is kiszolgálni, ezért egyáltalán nem vesszük félvállról a találkozót. Az a célunk, hogy bebizonyítsuk mindenkinek, Ercsiben minden csapatnak meg kell szenvedni. Emellett az idegenbeli meccseinken is szeretnénk minél stabilabban szerepelni, ráadásul egyre több fiatalt próbálunk beépíteni a gárdába. Igaz, hogy ez a két folyamat egyszerre nehéz, de ezért szép ez a játék!

2019. május 19., vasárnap, 12.00 óra

Martonvásár (14.)–Gárdony Agárdi Gyógyfürdő (4.) – ősszel 0-3

Patkós Csaba, a Martonvásár vezetőedzője: – A gárdonyiakat nem kell bemutatni, viszont nekünk teljesen más céljaink vannak, mint nekik. Nagyon várom már, hogy vége legyen ennek a szezonnak, úgy néz ki, hogy lehetőségem lesz jövőre egy teljesen új csapatot építeni, ami motivál. A vasárnapi mérkőzésen megfelelő hozzáállást várok a csapattól, és azt, hogy mindent tegyen meg a sikerért. Amúgy is kevesen vagyunk, ráadásul Kővári Ferenc öt sárga lapja miatt, Patkós Kevin pedig piros lapja miatt nem áll rendelkezésre. Sajnos legutóbb is volt olyan, aki váratlanul nem ért rá, bízom benne, hogy azért most megleszünk tizenegyen. Változtatnunk kell, mert amennyiben ez nem történik meg, én leszek az első, aki innen elmegy, az biztos!

2019. május 19., vasárnap, 17.00 óra

Kisláng-Telmex (12.)–Bicske (1.) – ősszel 0-3

Rehák Viktor, a Kisláng-Telmex vezetőedzője: A legutóbbi fordulóban idegenben sikerült pontot szereznünk, ami értékes és értékelendő a jelenlegi helyzetünkben. A vasárnapi mérkőzés egy teljesen más találkozó lesz, a már bajnok Bicske érkezik hozzánk. Remélem, hogy fel tudunk nőni a feladathoz, és egy kicsit meg tudjuk nehezíteni a dolgukat, aztán majd meglátjuk, ez mire lesz elég. Az elmúlt hetekben kialakult egy mag, 12-13 játékos, akikre tudok rendszeresen számítani. Talán nem esik ki senki, gondolok itt az ifistákra, akik előző nap meccset játszanak. A fiatalok most már mérkőzések óta folyamatosan szerephez jutnak, így szombaton és vasárnap is pályára lépnek heti egy-két edzés mellett. Ez azért eléggé megterhelő, de igyekeznek. Néha akadnak kisiklások, de örvendetes, hogy ezek ellenére is csipkedik, odateszik magukat.

Főnix FC (6.)–Baracs (13.) – ősszel 6-0

Pavlik József, a Főnix FC vezetőedzője: – A Mór elleni mérkőzés előtt Schäffer Ádámot elküldtem a csapattól, míg Katona Lajost kitettem a keretből. Ez azt eredményezte, hogy Király János és Kovács Krisztián bejelentette, amennyiben az előbbiek nem játszhatnak, akkor ők ketten sem lépnek pályára. Itt a legnagyobb meglepetést Kovács Krisztián okozta, aki csapatkapitány volt, ráadásul nemrégen elvégzett egy MLSZ által szervezett edzői tanfolyamot is. Kíváncsi lennék, hogyan rea­gál majd arra, amikor a csapata nem fogadja el az ő döntését. Ráadásul mind a két játékossal korrekt viszonyt ápoltam, közel hat évig voltak velem Velencén, úgyhogy jogosan érezhetem: szembeköptek. Az élet azonban megy tovább, a show is folytatódik, csak lecseréltük a lányokat. A Baracs ellen is komolyabb szerepet kapnak a fiatalok, amellett, hogy nyerni szeretnénk, szeretném túlélni ezt az évet.

Mezőfalva (10.)–Sárosd Kronos Sport (3.) – ősszel 2-2

Masinka László, a Mezőfalva vezetőedzője: – Igazság szerint nem tudom, hogy mire számíthatok a csapattól, hiszen néha számomra is tudnak meglepetéseket okozni. A Sárosd csapata hetek óta jó formában van, a dobogóért harcol, a szomszédvári rangadóra viszont nagyon remélem, hogy felszívjuk magunkat, és egy jó meccset játszunk velük. A mostani hullámvölgy nagyrészt rajtunk kívül álló okok miatt következett be, erről azonban nem igazán szeretnék bővebben beszélni. Van két-három sérültünk az alapcsapatból, akik nem biztos, hogy fel épülnek a hétvégére.

Ikarus-Maroshegy (7.)–Tordas (9.) – ősszel 1-1

Gelencsér Tibor, az Ikarus-Maroshegy edzője: – Nem egyszerű a helyzetünk, mert a rengeteg sérült mellett egyéb problémáink is akadnak. Sajnos Lajoskomáromba úgy indultunk el vasárnap – ilyennel még nem találkoztam –, hogy a mérkőzést megelőző napon három, míg a meccsnap délelőttje folyamán hat játékos mondta le a találkozót ilyen-olyan okok miatt. Összesen kilencen hiányoztak a mérkőzésről, ezért – félig-meddig – kényszerűségből megint a fiatalokhoz kellett nyúlni, de ők bizonyították, hosszú távon is lehet rájuk számítani. Az első félidőben jobb volt a Lajoskomárom, a szünet után azonban mi játszottunk jobban, így rászolgáltunk a döntetlenre. Ilyen összeállításban azt mondhatom, jó eredményt értünk el. A héten sem vagyunk sokkal jobb állapotban, kedden lett volna egy edzés, ami lényegében elmaradt, mert összesen hárman jelentek meg. Fogalmam sincs, hogy milyen csapattal fogunk felállni a hétvégén, és azt sem tudom, mire számíthatok. Ígéretek ugyan vannak, de lassan ez lesz az Ígéret földje… Aki hadra fogható lesz, játszik. Természetesen győzni szeretnék, bár a Tordas elég jó szériában van: jó eredményeket értek el tavasszal, valamint jó közösséget is alkotnak. Azt még el szeretném mondani, hogy a Bicske csapatának gratulálok a bajnoki címhez az egész maroshegyi klub nevében, megérdemelten lettek elsők!

Szabadnapos: Mór

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában