A bűvös tizenkettes

2019.05.15. 22:52

Nyolc csapat vesz részt a felcsúti kupán

Nyolc „elit akadémia” játékosai teszik tiszteletüket a Puskás Ferenc egykori klubjait is felvonultató U17-es labdarúgótornán Pünkösd hétvégéjén.

Nagy Péter

A felcsúti Sipos Zoltán (balra) és a genki Németh András (kék) csatáját utóbbi nyerte a tavalyi torna fináléjában Fotó: PFLA

Rossz főpróba, jó előadás – eme megállapításunk inkább az időjárásra, mintsem a tizenkettedik alkalommal lebonyolításra kerülő Puskás-Suzuki-kupa sajtótájékoztatójára vonatkozik. A tizenhét éven aluliak számára kiírt nemzetközi futballtorna médiaeseményén bizony úgy esett, mintha dézsából öntötték volna. A szervezők azonban köszönik szépen, de június 6. és 10. között nem kérnek az égi áldásból, ugyanis ekkor veszi kezdetét Európa egyik legrangosabb utánpótlás viadala – tudjuk meg Mészáros Lőrinctől, a Puskás Akadémia elnökétől. A tavalyihoz hasonlóan most is érdemes lesz ellátogatni a Pancho Arénába, ahová olyan egyesületek érkeznek mint a spanyol Real Madrid, a német Bayern München, a brazil Flamengo, a görög Panathinaikosz, a valaha volt legjobb román focista által alapított Hagi Akadémia, a horvát NK Osijek, no meg a PAFC és a Budapest Honvéd.

A felcsúti Sipos Zoltán (balra) és a genki Németh András (kék) csatáját
utóbbi nyerte a tavalyi torna fináléjában Fotó: PFLA

Urbán László, a viadal főtámogatójaként szolgáló Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettese kiemelte, hogy a szponzorációval a magyar futball megújulását segítik, előteremtve azt az innovációt, amit a Suzukinál is nagyon jól ismernek. Urbán szerint a futballban is csak ésszel, előrelátással, megújulva lehet folyamatosan előrelépni. Mészároshoz hasonlóan elmondta, reméli idén végre összejön az, ami eddig még nem, azaz a rendező gárda emelheti magasba a serleget a legvégén.

Takács Mihály, a Puskás Akadémia igazgatója a lebonyolításról beszélt: az A csoportba a házigazda mellett a Bayern, az Eszék (NK Osijek) valamint a Panathinaikosz szerepel, míg a B jelű kvartettben a kispestiek a Real Madriddal, a Hagi Akadémiával és a Flamengóval csapnak össze. A mérkőzések kétszer harminc percesek lesznek, a csoportban kialakult helyezések alapján majd Pünkösd hétfőn kerül sor a helyosztókra.

Gyurcsó Ádám, egykori akadémista, jelenleg a horvát Hajduk Split játékosa videóüzenetben tért ki arra, hogy ő is szeretné, ha végre a Puskás diadalmaskodna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában