szenior kosárlabdatorna

2019.05.15. 20:46

Kétszáznál többen pattogtattak Fehérváron

Huszadik alkalommal rendezett szenior kosárlabdatornát az Alba Amatőr KSE.

Horog László

Van, amit nem lehet elfelejteni – megmutatták a szeniorok

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

Két évtizedes múltra tekint vissza az a szenior kosártorna, amelyen ezúttal 10 férfi és 14 női gárda vett részt a Csónakázó-tó melletti MKOSZ-csarnokban és a Tóparti Gimnázium tornatermében.

A szervező Alba Amatőr KSE nevében Szűcs Mária elmondta, a korábbi esztendőkhöz hasonlóan nívós küzdelmek zajlottak, a különböző korosztályokban összesen 221 sportoló lépett pályára. A székesfehérvári kupa egy nagyvárosokat magában foglaló sorozat része Debrecen, Nyíregyháza, Sopron, Budapest, Szeged, Szolnok, Mezőberény, Szeghalom és a megyeszékhely részvételével. Jövőre Sopron lesz a házigazda. A nők a Mohai Józsefné-kupáért, a férfiak a Dósay István-serlegért versengtek.

Van, amit nem lehet elfelejteni – megmutatták a szeniorok
Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

– Nagy öröm, hogy mindig sok csapat nevez, ráadásul a koronázóvárosi együttesek rendre jól szerepelnek – közölte Mohai Zoltán szervező.

A nők 45+-os kategóriájában a Golden Girls (Budapest) végzett az élen, megelőzve a Kolibri (Budapest) és Székesfehérvár csapatát. A 30+-os küzdelmeket is a Golden Girls nyerte, a Kolibri itt is második lett, a fehérváriaknak pedig a bronz jutott. A férfi 50+-ban a Hungary 55 győzött, megelőzve a hazai, és a szeghalmi társaságot. A férfi 35+-os viadalon Fehérvár nyert Sárbogárd-Budapest vegyes csapata és a Szeged előtt. Az all-star-csapatba a házigazdáktól Vass Zita, Fekete Csaba és Poór Tamás, valamint a sárbogárdi Németh Tamás került be. A torna legtapasztaltabb játékosa Tajti Zoltán lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában