Bravó!

2019.05.02. 20:13

Két volános is bejutott az öttusa világkupa férfi fináléjába

Nem megszokott az öttusában, hogy egy-egy világkupa-viadalon száznál is többen elindulnak. A fehérvári vk-futam férfi selejtezőjében 35 nemzet 101 öttusázója versengett a 36 döntős pozícióért.

Ferencz Balázs

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Három darab, 32-33 fős csoportra osztották a kvalifikáció népes mezőnyét. Az „A” jelűben korán reggel párbajtőrt fogott kezébe Demeter Bence is, aki két bokaműtéten átesve, keményen végigdolgozva a rehabilitációs időszakot, ezen a viadalon kóstolt ismét a versenylégkörbe. Meg kell hagyni, gyorsan leporolta magáról és pengéjéről a rozsdát, mert a vívópáston a harmadik legjobbként teljesített. 20 győzelme és 12 veresége után a medencében egy frissítő 2:07-et úszott a 200 méteres távon, így a laser-runt 19 másodperccel hátránnyal, negyedikként kezdte. Kiváló első lövő sorozata után már másodikként futott ki a lőállásól. A második sorozatban két hibát vétett, de tartotta pozícióját. A Volán Fehérvár másik versenyzője, Harangozó Bence ekkor szépen lassan araszolt feljebb, a második sorozat előtt a 17.-ről a 12.-re futott fel. A harmadik célra tartás után Demeter hatodikként indult a harmadik 800 méteres futótávra, Harangozó a 15. volt ekkor. Az utolsó sorozatban Demeter kissé beragadt, tizedikként indult a végső rohamra. Többen is loholtak a nyakán, de tartotta tizedik pozícióját, ami automatikus döntőbe jutást ért. Bereczki Richárd a 13. helyével nem ért oda, mint ahogy Szabó Illés (16.), és Harangozó Bence (28.) sem.

Demeter Bencének meg kellett harcolnia a finalista tagságért, szombaton is versenyez
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A B csoportban is két volános pentatlonista tusakodott. Málits István magabiztos volt a vívópáston, 20 győzelme mellett 13 alkalommal szúrták meg, a hatodik helyen zárta a számot. A medencében kissé hátrébb csúszott, de nem az úszás a legerősebb száma. A kombináltban a 12. helyről startolt, így nem volt lehetetlen küldetés elcsípni a döntőt. A fiatal Bernáth Bálint a 7/26-os vívása és középmezőnyös úszása csak a 31. helyre rangsorolta a laser-run előtt. Málits a 10. helyen lépett ki a lőállásból az első sorozat után, majd a futásaival kellett javítania a visszafogottabb lövészeteket. Volt, hogy a 16. helyen indult iramra, de az utolsó sorozatát követően a 11. volt, s egy irtózatos zárókörrel tizedikként a szombati fináléba jutott! Regős Gergely a 19., Szép Balázs a 27., Bernáth Bálint a 31. lett. A C csoportban Marosi Ádám kiegyensúlyozottan versenyzett, s a 7. helyen gond nélkül masírozott a döntőbe az olimpiai bronzérmes. Kasza Róbert feladta a versenyt. Kardos a 17., a Volán Fehérvár sportolója, Farkas Martin a 21. lett.

A volános Málits István (háttal) jól mozgott a páston, a vívást hatodikként zárta, s a nap végén is örülhetett
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Szombaton a nők döntőjében Alekszejev Tamara és Réti Kamilla versenyzik. 9.30-kor úsznak, 11 órától az MKOSZ-csarnokban, 15 órától a Bregyóban vívnak. A lovaglásnak 16.30-kor ad otthont a Bregyó, majd 18.30-tól a laser-runt rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában