magyar U17-es labdarúgó-válogatott

2019.05.16. 20:34

Készíthetik a bőröndöket: következik a vb!

A lehető legdrámaibb módon, tizenegyesek után harcolta ki a világbajnoki részvételt a magyar U17-es labdarúgó-válogatott.

Dévai Nándor Csaba

Az égiek segítsége is kellett Fotó: UEFA

Magyarország–Belgium 1-1 (0-0) b.u. 5-4

Dublin, Tolka Park v.: Jakubik (lengyel)

Magyarország: Hegyi – Buna (Szalay, 94.), Horváth M., Balogh B., Bekker – Kata – Komáromi, Kosznovszky, Major, Zuigeber – Németh A. (Molnár R., 82.). Szövetségi edző: Preisinger Sándor

Belgium: Vandevoordt – Persyn, Landu, Sardella, Nizet – Kalulika (Idumbo-Muzambo, 92.), George (De Wolf, 60.), Asoma, Ait El Hadj (Baeten, 82.), Doku – Engolo. Szövetségi edző: Bob Browaeys.

Az Írországban zajló U17-es labdarúgó Európa-bajnokság ötödik helyéért és az azzal együtt járó világbajnoki kvalifikációért Belgium legjobbjaival kellett összecsapnia a magyar együttesnek, amely az eddigiekhez hasonlóan rendkívül szervezett, és mindemellett technikás futballal rukkoltak elő. Nem a legideálisabb módon indult a találkozó, előbb a 21. percben, majd a 39. minutumban is a kapufa hárított, miután Hegyi Krisztián már tehetetlen volt.

Az égiek segítsége is kellett
Fotó: UEFA

A fordulást követően először magyar rohamokat láthatott a közönség, az 56. percben azonban végül a belgák szereztek vezetést, Kalulika lőtt a kapuba, 0-1. Nem sokáig hagyták örülni ellenfelüket a magyar fiatalok, hiszen öt perc múlva már érkezett is a válasz: Komáromi György, a Puskás Akadémia ifjú csatára Buna Gábor középre ívélt labdáját csúsztatta Vandevoordt kapujába, 1-1. Felpörgött a találkozó, Balogh lövése mellészállt, De Wolf próbálkozását Hegyi bravúrral hárította. A 83. percben ismét a magyar hálóőr jelentkezett egy nagy védéssel, az eredmény pedig már nem változott.

Ahogy a spanyolok elleni negyeddöntő során, úgy itt sem következett hosszabbítás, rögtön a tizenegyesek döntöttek. Magyar részről mind az öten betaláltak, a belgáknál De Wolf a keresztlécre lőtt, ami azt jelentette, hogy Magyarország – 1985 óta először – ott lesz az októberi U17-es világbajnokságon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában