Aqvital FC

2019.05.01. 21:56

Igazságos döntetlen született a Gyirmót-Csákvár mérkőzésen

A labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II. 35. fordulójában a gyengélkedő gyirmótiak otthonában járt az Aqvital FC Csákvár, ahonnan végül egy ponttal távozott.

Dévai N. Csaba

Csak egyszer sikerült mattolni Rusák Edvárdot

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Gyirmót FC–Aqvital FC Csákvár 1-1 (0-0)

Gyirmót, Alcufer Stadion, 400 néző. V.: Takács J. (Berettyán, Szilágyi N.)

Gyirmót: Rusák – Villám, Lipták, Lázár (Széles, 80.), Présinger (Horváth R., 88.) – Szilvási, Nagy P. – Heffler N., Kamarás, Herjeczki – Szarka. Vezetőedző: Hannich Péter.

Csákvár: Markek – Falusy, Kiprich D., Dulló (Szabó M., 75.), Galambos – Farkas A., Papp M. – Skribek, Sándor Gy., Simon M. (Sejben, 43.) – Baracskai. Vezetőedző: Szijjártó István.

A várakozásokkal ellentétben könnyedén győzött vasárnap a Soroksár ellen a Csákvár együttese, amely így elmúlt öt mérkőzésén nyolc pontot szerzett, ami egy stabil középcsapat esetében nem adhat okot elégedetlenkedésre. Így vágott neki Szijjártó István legénysége a hajdani listavezető, jelenleg harmadik helyen álló Gyirmót elleni idegenbeli összecsapásnak, akik ellen ősszel 3-2-es vereséget szenvedtek hazai pályán.

Csak egyszer sikerült mattolni Rusák Edvárdot
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A szeles időben rendezett találkozó első nagy helyzete a vendégek előtt adódott, a 4. percben Sándor György és Nagy Zsolt összjátéka után Nagy beadásából Skribek Alen lőhetett üresen, Rusák Edvárd bravúrral védett. Lassú mederben csordogált a mérkőzés, az első fél órához érve meddő csákvári mezőnyfölény mellett csupán kisebb helyzeteket és egy Dulló Martint sújtó sárga lapot jegyezhettünk fel. A 33. percben Kamarás György elé került a labda a csákvári kapu előterében, ami után Sándor György felszabadítására volt szükség a veszély elhárításához. A játékrész vége előtt kényszerű cserét kellett végrehajtania Szijjártó Istvánnak, Simon Márk helyére Sejben Viktor érkezett.

A második félidő 7. percében létszámfölényben rohamozhatott a Csákvár, Sándor azonban a Baracskaihoz való továbbítás helyett úgy döntött, hogy Rusák kapuját veszi célba. Válasz gyanánt egy perc múlva Nagy Patrik lőtt 18 méterről, a próbálkozást Markek egy hatalmas vetődést bemutatva tolta szögletre. Szemmel láthatóan kezdte átvenni az irányítást a hazai alakulat, majd kereken 60 percnyi játék után meg is fogadták a nézőtérről sűrűn érkező kritikát: Heffler Norbert bombagóljával szerzett vezetést a Gyirmót, 1-0. A 68. percben ismét közel került a gólhoz a hazai együttes, Galambos Ádámnak kellett kifejelnie a labdát a kapu torkából. A 75. percben jött a csákvári egyenlítés, Rusák rosszul jött ki, az alapvonalról középre adott labdát pedig Sándor György lőtte az üres kapuba, 1-1. A legvégén Daru Bence és Szabó Máté is centikre volt csupán a csákvári győzelmet jelentő gól megszerzésétől, ez azonban elmaradt, döntetlen eredménnyel ért véget a találkozó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában