Zsebben már a bronz

2019.05.13. 22:27

Fontos idegenbeli csatát nyert az Alba

A férfi kézilabda NB II 21. fordulójában a fehérvári kézisek vasárnapi győzelmükkel biztosították dobogós helyezésüket.

Krebsz András

Kanyó Bence, a gólvágó

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Budakalászi SC–Alba MÁV- Előre SC 28-31 (13-16)

Szentendre, 60 néző, vezette: Horváth Z., Simó.

Alba MÁV: Czérna – Rohonyi 3, SZÁM 5, Kanyó Bence 7 (1), Kanyó Balázs 1, Bárdos 4, KANYÓ Á. 6. Csere: Hátas (kapus), LEHŐCZ 5, Szalczinger, Králl, Golenya, Penzer, Grőber. Edző: Grőber Mátyás.

Kanyó Bence, a gólvágó
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A két csapat őszi találkozójához hasonlóan most is a fehérváriak kezdtek jobban, kilenc perc elteltével már 8-2-re vezetett a látogató. A hazai időkérést követően is lendületben maradt az Alba, az első játékrészben Kanyó Ádám ontotta a gólokat, ám a szünetre háromra olvadt az előny.

A második harminc percben a gyors középkezdéseket és a lerohanásokat erőltető Budakalásznak köszönhetően igazi adok-kapok játék alakult ki. A rendre jól védekező székesfehérváriak hálója a megszokottnál többször rezdült, ám a rangadót így is az Alba nyerte. Grőberék a harmadik helynél rosszabb pozícióban már nem végezhetnek, de szerencsés esetben akár még a második helyre is felkapaszkodhatnak az utolsó, TFSE elleni fordulóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában