amerikaifutball

2019.05.19. 21:39

Esélyeshez méltó sikert arattak

Nem hibázott a Fehérvár Enthroners amerikaifutball-csapata a Miskolc Steelers elleni találkozón.

Dévai Nándor Csaba

Hetek óta kirobbanó formában játszik Ryan Tuiasoa Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A szezon elején meglehetősen vérmes reményeket megfogalmazó Enthroners azzal, hogy az előző fordulóban vereséget szenvedett a Budapest Wolves gárdájától, abba a helyzetbe került, hogy hátralévő mérkőzésein már nem hibázhat, amennyiben egyenes ágon szeretne bekerülni az első osztály rájátszásába. Így az addigi három mérkőzéséből mindhármat elveszítő Miskolc ellen is lényegében kötelező volt a győzelem, amit meg is valósítottak Jim Ward tanítványai.

Hetek óta kirobbanó formában játszik Ryan Tuiasoa
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Rögtön az első félidőben eldöntötték a találkozó sorsát a fehérvári Koronázók, akik a remek formában játszó hawaii, Ryan Tuiasoa, valamint Tóth Nándor, Bakonyvári Patrik, Novakov Dávid Zách György révén egészen elképesztő, 370-s eredményt alakítottak ki.

A fordulást követően – ahogy az első játékrész végén is – folyamatosan futó órával játszottak már a felek, ami jól mutatja, milyen mértékben tudott ellenfele fölé nőni a székesfehérvári alakulat. A harmadik, illetve negyedik negyedben már csak egy touchdownt szerzett az Enthroners, míg a hazaiak Andrew Whyte pontjaival szépítettek, kialakítva a 44-6-os végeredményt. Legközelebb június 1-jén, a Budapest Cowbells ellen lép pályára – otthon – az Enthroners, amely találkozó eldönti, melyik csapat jut automatikusan a rájátszásba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában