Kedden, 18 órakor: Alba–Szedeák

2019.05.06. 21:30

Búcsú a szezontól

Hazai pályán búcsúzik a 2018-19-es idénytől az Alba Fehérvár együttese. A szegedieket látják vendégül.

Horog László

Tóth Péterre a záró mérkőzésen több feladat hárulhat Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Senki nem arra számított, hogy május elején zárul a szezon a koronázóvárosi kosárlabdázók számára, a három esztendeje ezüstérmes, két éve bajnok és kupagyőztes, egy éve bronzérmes gárda ezúttal gyötrelmes szezont fut, jóval több kudarccal, mint sikerrel. A nemzetközi kupában, a FIBA Europe Cup sorozaton remekül szerepeltek, két csoportkört sikerrel megvívtak, a nyolcaddöntőben az izraeli Hapoel Holon állta útjukat. Az idegenbeli, 33 pontos hátrányt ledolgozták, azonban a hosszabbítást már nem bírták a Gáz utcai visszavágón. Az Európa Kupában nyújtott produkció volt az, ami egyértelműen dicsérhető az idényben, a hazai pontvadászaton elmaradtak a várakozástól. A dobogót célozták meg, attól végig nagyon távol helyezkedtek. Voltak jobb időszakok, azonban tartósan jó teljesítményt nyújtani nem tudtak a december közepén menesztett korábbi sikeredző, Dzunic Branislav, majd a helyére kinevezett spanyol Jesus Ramirez irányításával sem. Az alapszakaszt követően az alsóházban folytatták. Az első kör utolsó meccsén, hazai pályán legyűrték ugyan a Debrecent, ám az nem volt elég a középső házhoz. Ugyanis négy együttes rendelkezett azonos mérleggel, az egymás elleni összevetésből mindegyik riválissal szemben ők jöttek ki rosszabbul, így legalul folytatták a küzdelmeket. Itthon verték a TF-et, kikaptak Szegeden, hazai pályán és idegenben is legyűrték a Kaposvárt, ám fájó vereséget szenvedtek a TF ellen Budapesten. Az utolsó, keddi meccsen érthetően szeretnék legyőzni a Naturtex-SZTE-Szedeák gárdáját.

Tóth Péterre a záró mérkőzésen több feladat hárulhat
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Egyértelműen győzelemre készülünk a Szeged ellen. Az elmúlt időszakban megszokott stratégia szerint, ezúttal is szerettünk volna sok lehetőséget adni kimondottan jól teljesítő, saját nevelésű fiataljainknak, azonban Takács Milán és Martin, valamint Lukács Norbert aligha lép pályára. Ugyanis érettségiznek, az írásbelivel foglalatoskodnak, ami érthetően fontos számukra – közölte Góbi Henrik, a szakmai stáb tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában