falmászók ifjúsági Európa Kupája

2019.05.14. 21:11

A fehérvári Sándor Réka egyedüliként képviselte a várost a válogatott keretben

Igaz, nem került az első harmincba, de legjobb magyarként mászott a RedRock versenyzője, Sándor Réka a falmászók ifjúsági Európa Kupáján.

Ferencz Balázs

Sándor Réka tapadt a falra, s szokta a nemzetközi mezőnyt

Fotó: Klub

Az ausztriai Grazban a Boulder versenyrendszer szerint kerestek fogást a falon az ifjúsági Európa Kupa résztvevői – több-kevesebb sikerrel. A fehérvári Sándor Réka egyedüliként képviselte a várost a válogatott keretben, s még az érettségi megerőltető sorozata sem riasztotta vissza attól, hogy megküzdjön a grazi fallal. A Boulderben kötélbiztosítás nélkül, 4-5 méter magas, különböző dőlésszögű falakon próbálják megoldani a kiálló elemek nehezítette feladatokat.

Sándor Réka tapadt a falra, s szokta a nemzetközi mezőnyt
Fotó: Klub

Az ifi A kategóriában utat kereső Sándor Réka legjobb magyarként végül a 35. helyen zárt. A magyar sportmászás tanul, gyakorol a nemzetközi megmérettetéseken. Sőt, a mászható falak terén is várható fejlődés hazánkban, hiszen 2020-ban már a tokiói, majd 2024-ben a párizsi olimpián is szerepel a sportág. Az ötkarikás játékokon 20 női és 20 férfi versenyző indulhat.

A Redrock mászóegyesület versenyzői legközelebb a Magyar Kupa újabb fordulójában markolnak fogást, június elején, majd ismét Ausztriában mérettetik meg magukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában