vigyázz, kész, mosolyfutam!

2019.04.16. 08:00

RunBogárd futóverseny és családi nap lesz a városban

A második RunBogárd futóversenyt és családi futónapot április 28-án, vasárnap rendezik a városban.

V. Varga József

A futás igen egészséges sport, de komoly ízületi problémákat okozhat hosszú távon

Forrás: shutterstock

Sándor Katalintól tudjuk, hogy a facebook-csoportot férje, Kun Szabolcs hozta létre még 2016-ban. Kezdetben arra fókuszáltak, hogy összefogják a sárbogárdi futóközösséget, lehetőséget biztosítsanak a közös futásokra, új ismeretségek kialakítására, a mozgással, a sporttal, a versenyekkel kapcsolatos információk megosztására.

Azután 2017-ben megalakult a RunBogárd Futóklub, amelynek másik két illusztris tagja Varga Katalin és Már László. A bogárdi futóverseny gondolata már abban az évben felmerült az említett négy sportbarátban, hétről hétre álmodták, tervezték az attrakciót, és tavaly április 22-én el­startolt a népes mezőny. Eltelt egy év, és ismét fut Sárbogárd! Amint megtudtuk: a nevezés már lezárult, a futamokon több mint háromszázan indulnak. A rajtszámokat április 27-én 17 és 20 óra, illetve 28-án 8 és 9.30 óra között lehet átvenni a művelődési központnál. Az 1 kilométeres mosolyfutam 10 órakor veszi kezdetét, a 3,8, a 7, a 14, a 21 és a 21 kilométeres váltó rajtját 10.45 órára időzítették. Célba érkezéskor minden versenyző érmet és befutócsomagot kap, a dobogós helyezetteket külön is díjazzák.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában