Megtréfált a mumus

2019.04.15. 22:35

Nem sikerült gólokra váltani a mezőnyfölényt

Az U18-as divízió I/B csoportos világbajnokság második játéknapján egy ponttal gazdagodott Magyarország.

Dévai Nándor Csaba

A számos magyar helyzetet csupán egy találat koronázta, ami ezúttal nem volt elég a sikerhez

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Magyarország–Szlovénia 1-2 (1-0, 0-0, 0-1, 0-0, 0-1) b.u.

Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 815 néző. Vezette: Christensen, Grozaj, Kacej

Magyarország: Horváth D. – Gáspár, Falus, Rózsahegyi, Kozma, Ambrus – Dobmayer, Horváth M., Sárdi, Keresztes 1, Schlekmann (1) – Hadobás, Mayer, Mesterházy, Béres, Komáromy – Lövei, Csollák, Rétfalvi, Varga B., Szűcs Á. Szövetségi kapitány: Svasznek Bence.

Szlovénia: Usnik – Dolinar, Fartek, Jakupovic, Primozic, Sojer – Masic, Sirovnik, Krmelj 1, Markun, Torok – Kararic, Kremenovic, Podrekar, Povse 1, Vodlan – Konc, Bukovec, Dezman. Szövetségi kapitány: Jaka Adlesic.

A számos magyar helyzetet csupán egy találat koronázta, ami ezúttal nem volt elég a sikerhez
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ahhoz már hozzászokhattak a magyar jégkorong szerelmesei, hogy a felnőtt világbajnokságokon rendre kemény – és általában nem jól végződő – mérkőzéseket vívunk szomszédainkkal. Nos, az osztrákok elleni vereséget követően javítani igyekvő fiatalok is belekóstolhattak ebbe. A Szlovénia elleni mérkőzés első pillanatától kapujához szegezte ellenfelét az U18-as magyar együttes, egymás után érkeztek a lövések Val Usnik ketrecére. A legnagyobb helyzet Béres Boldizsár előtt adódott, aki egy az egy ellen vihette a korongot a kapus ellen, a szlovén hálóőr azonban hárítani tudott. A jég végül 12 perc játék után tört meg, amikor Schlekmann kapu mögül eleresztett visszapassza után Keresztes Levente húzta be a pakkot a rövidbe, 1-0. Egy perccel a gól után Ambrus Gergő kapott kettő plusz tízperces büntetést palánkra lökésért, amiből a két percet éppen az a Kozma Ferenc ülte le, aki egy hatalmas ütközés után csak segítséggel tudta elhagyni a jeget. Az első harmadban eső hét olasz lövés közül öt ezalatt a két perc alatt ért el a fehérvári Horváth Dominik kapujáig, több gól azonban nem született.

A magyar helyzetekkel induló középső játékrészben Komáromy kiállítása során tudott először veszélyeztetni Szlovénia, ekkor Lenart Markun keresztpassza után Miha Krmelj lőtt kapásból, az akrobatikus mozdulattal átvetődő Horváth azonban védeni tudott. Egy újabb emberhátrány során Mesterházy Bálint iramodhatott meg egyedül Usnik ellen, amely párharc a kapus győzelmével ért véget. A magyar kiállításoktól és szlovén helyzetektől terhes percek után hazai dominancia következett, Sárdi Máté is közvetlen közelről lőhetett. A játékrész vége előtt egy gyönyörű támadás végén Ambrus Gergő lőtte telibe a kapuvasat, a szerencse ezúttal a szlovénokhoz szegődött.

Váltakozó sikerrel támadtak a felek a záró felvonásban. Hazai oldalról a fehérvári Horváth Milán – védő létére – egy igen veszélyes lövést eresztett el, ám ebből sem született meg a második magyar találat. Hiába a nagy igyekezet, nem sikerült rendes játékidőben begyűjteni a három pontot: Jure Povse öt perccel a vége előtt lecsapott egy eladott korongra, majd kilőtte a bal felsőt, kiharcolva a hosszabbítást, 1-1.

A ráadás öt perce, majd a büntetők első öt lövése sem hozott gólt, Miha Krmelj viszont a hatodikat már belőtte, győzött Szlovénia, 1-2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában