foci

2019.04.22. 20:03

Korai gól okozta csákvári sokk

A labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II 33. fordulójában Dorogon szenvedett 1-0-ás vereséget az Aqvital FC Csákvár.

Dévai Nándor Csaba

A két csapat versenyfutását ezúttal a „Bányászok” nyerték

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Dorogi FC–Aqvital FC Csákvár 1-0 (1-0)

Buzánszky Jenő Stadion, 600 néző. Vezette: Barna G. (Kepe, Kis B.)

Dorog: Szentpéteri – Erdélyi, Dlusztus, Csató, Papp M. – Hegedűs M. (Nagy Zs., 85.), Lénárt – Faragó (Beke, 58.), Kitl M.,Városi –Paudits (Fodor Á., 78.). Szakmai igazgató: Balogh Pál.

Csákvár: Markek – Csilus Á. (Simon, 71.), Dulló, Baranyai, Deutsch L. – Farkas A., Mészáros D. – Skribek (Szabó M., 46.), Sándor Gy., Galambos (Daru, 57.) – Baracskai. Vezetőedző: Szijjártó István.

A két csapat versenyfutását ezúttal a „Bányászok” nyerték
Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Nem húzták az időt a csapatok, rögtön a harmadik percben rezdült a háló: a csákvári kaputól 25 méterre Dulló Martin szabálytalankodott, a megítélt szabadrúgást Kitl Miklós végezte el, amely próbálkozást bár Markek a felső lécre tolta, a kipattanót Városi Viktor bepofozta a hálóba, 1-0. Az első komoly vendég helyzet a 19. percben jött el, ekkor Skribek Alen villámgyors jobb oldali elfutása után Baracskai Roland fejelhetett üresen, próbálkozása azonban elszállt a kapufa mellett. A félidő vége előtt Sándor György előtt is adódott egy komoly lehetőség, lövése végül az oldalhálóba csapódott.

A második félidőben fordult a kocka az elsőhöz képest, csákvári rohamokkal indult a folytatás, igazán nagy helyzetet azonban nem sikerült kialakítani a kapujából rendszeresen nagyszerű ütemben kimozduló Szentpéteri ketrece előtt. Mészáros Dávid 64. percben eleresztett lövésénél a hazaiak kapusa is tehetetlen volt, a jól eltalált löket végül a kapufát súrolva szállt el a dorogiak kapuja mellett. Az utolsó tíz percben Szabó Máté kétszer is próbálkozhatott, az egyenlítés viszont nem jött össze, elmúlt tíz mérkőzésükön negyedik vereségét szenvedte el a Csákvár. Szijjártó István legénysége legközelebb jövő vasárnap 18 órakor lép pályára otthon, ahol a hetedik Soroksár együttese lesz a 12. helyre csúszó sárga-kékek ellenfele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában