U18-as férfi jégkorong-válogatott

2019.04.14. 22:30

Kemény rajtot vett a viadal

Vereséggel indított a magyar U18-as férfi jégkorong-válogatott a Fehérváron rendezett világbajnokságon.

Dévai N. Csaba

Minden korongbirtoklásért hatalmas küzdelem folyt a jégen

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Magyarország–Ausztria 1-3 (0-1, 0-1, 1-1)

Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 1350 néző. V.: Piragic, Lofgren, Stepankevicius

Magyarország: Horváth D. – Gáspár, Falus 1, Rózsahegyi, Kozma, Ambrus – Dobmayer, Horváth M., Sárdi (1), Keresztes, Schlekmann (1) – Csollák, Mayer, Béres, Rétfalvi, Komáromy – Hadobás, Mesterházy, Lövei, Varga B., Szűcs Á. Szövetségi kapitány: Svasznek Bence.

Ausztria: Góllövők: Lindner, Harnisch, Nickl

Egy újabb gyönyörű csillag jelent meg a magyar jégkorong egén szombat este, azáltal, hogy a magyar női jégkorong-válogatott a hazai rendezésű divízió I/A csoportos világbajnokságot megnyerve biztosította helyét jövőre a világ legjobbjai között. Kell-e ennél jobb ómen a Székesfehérváron rendezett U18-as, szintén divízió I/B csoportos világbajnokság előtt? Aligha.

Ennek szellemében indította az Ausztria elleni első mérkőzést a Svasznek Bence irányította korosztályos magyar együttes, amely egy kiállítást követően valósággal kapuja elé szegezte a szomszédokat. A magyar rohamokat követően Ausztria fiataljai veszélyeztettek, majd a vezetést is megszerezték, miután úgy látta a játékvezető, hogy Luis Lindner kapuvasról tovább pattanó lövése áthaladt a gólvonalon, 0-1. A bekapott gól tagadhatatlanul megfogta a házigazdákat, akik hat perccel a harmad véget előtt a DVTK-s Lövei Dávid révén próbálkoztak – majd a magyar kapu előtt maradt ki egy hatalmas ziccer.

Minden korongbirtoklásért hatalmas küzdelem folyt a jégen
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A rendkívül gyors és technikás osztrák támadókkal rendre meggyűlt a bajuk a magyar védőknek, ami kiállítások egész sorát hozta magával. Egy ilyen késleltetett kiállítás során történt, hogy több mint egy percig nem ért koronghoz a hazai együttes, a létszámfölényben játszó osztrákok pedig Nickl tökéletes keresztpassza után Tim Harnisch kapáslövésével növelték kétgólosra előnyüket, 0-2. A harmadból fennmaradó időben az osztrák mezőnyfölény mellett kemény fizikai harcot láthatott a szép- számú közönség, nem sajnálták egymás a csapatok.

Nem kezdődött unalmasan a záró felvonás sem Horváth Dominik, a Fehérvár és a válogatott hálóőre számára, a változatosság kedvéért ember­előnyben támadó vendégek nemegyszer alaposan megtornáztatták. Éppen a harmadik harmad közepénél járt a találkozó, amikor Thimo Nickl gólja révén előbb Ausztria, majd Falus Ádám találatával Magyarország volt eredményes, 1-3. A mérkőzés hátralévő részében Horváth Dominik és Felix Beck kapusok domináltak, két góllal győzött Ausztria, a magyar válogatott azonban már ma, 19.30-tól Szlovénia ellen javíthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában