Alba Fehérvár KC

2019.04.12. 22:26

Jókor van jó helyen Varga Emőke

Budaörsön vendégeskedik az Alba Fehérvár KC csapata szombaton 17 órakor a K&H női kézilabda NB I 21. fordulójában. Erről a mérkőzésről, valamint a megyeszékhelyen eltöltött eddigi időszakról kérdeztük Varga Emőkét, a Győri Audi ETO KC kölcsönjátékosát.

Nagy Péter

Varga Emőke egyáltalán nem bánja, hogy a következő évadban is az Alba Fehérvárt erősíti Fotó: AFKC

A Mosonmagyaróvár, majd az Érd elleni vereséggel egy kicsit átrendeződtek a viszonyok a tabellán, a budaörsi összecsapás ebből a szempontból vízválasztó lesz.

– Igen, én is úgy érzem – kezdte a 19 éves beálló, Varga Emőke, aki a Győr kölcsönjátékosaként a következő évadban is az Alba Fehérvár együttesében szerepel. – Tudom, hogy elcsépeltnek hangzik, de nagyon készülünk a szombati bajnokira, ami iszonyúan fontos lesz számunkra. Nem árulok zsákbamacskát, ha azt mondom, mindenképp nyerni szeretnénk, ehhez azonban száz százalékot kell nyújtani.

Ez a beszéd! Bár jelenleg a dobogó majdnem ugyanannyira van, mint mondjuk az utolsó előtti hétvégi rivális.

– A mostani hetedik helyünkkel nem elégszünk meg, szeretnénk minél előrébb végezni a táblázaton. Tudom, a nemzetközi szereplés nincs kitűzve nálunk, de ez nem azt jelenti, hogy cél nélkül játszanánk le az idei bajnokságot.

Hazai pályán remekelnek, idegenben viszont nem annyira megy önöknek. Miért?

– Nehéz erre válaszolni, a pontos okokat én sem tudom. Pedig ugyanúgy készülünk ezekre a találkozókra is, mint a hazai meccsekre: keményen edzünk, kielemezzük az ellenfelet, megpróbáljuk betartani a taktikai utasításokat. Sajnos a gyakorlatban nem mindig úgy sikerül, ahogy azt eltervezzük.

Varga Emőke egyáltalán nem bánja, hogy a következő évadban is az Alba Fehérvárt erősíti
Fotó: AFKC

Fontos a jó kezdés.

– Igen, sokszor az emészti fel az energiánkat, amikor próbáljuk utolérni magunkat. De úgy érzem, a hétvégén nem lesz ilyen problémánk. A szurkolók támogatása pedig sokat jelent, nekem és a csapatnak is.

Ezek szerint jól érzi magát itt?

– Nagyon örülök, hogy Fehérváron kötöttem ki, a lányok egyre közelebb kerülnek hozzám, ahogy megismertem őket, és Deli Rita edzéseit is élvezem. Csak pozitívan tudok beszélni az elmúlt hónapokról.

Nem vágyódik vissza Győrbe?

– A fejlődésem szempontjából jókor vagyok jó helyen. Győrben futószalagon jöttek a meccsek, az Albában viszont minden hét az adott bajnokinak van alárendelve. Jut időnk kondizni, fizikai állóképességet javítani, taktikai elemeket gyakorolni. Az ETOnál ezekre csak pár napunk volt, ott egy kicsit kapkodós stílusban működtek a dolgok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában