Hatalmas csatában

2019.04.07. 21:21

Halovány kezdés után győzött a Dunaújváros

A női vízilabda OB I elődöntőjének első mérkőzésén szoros győzelmet aratott a DUE-Maarsk Graphics csapata.

Dévai Nándor Csaba

Bajnoki elődöntőhöz méltó találkozót vívtak a csapatok, forrt a víz a játékosok körül

Fotó: Kricskovics Antal/ Fejér Megyei Hírlap

DUE-Maarsk Graphic– BVSC-Zugló 11-10 (2-3, 3-3, 4-1, 2-3)

Budapest, Szőnyi út, vezette: Várkonyi, Marjay

DUE: Aarts – Brezovszki, Menczinger 1, Horváth B. 1, Mahieu 2, Vályi 4, Huszti. Csere: Luka 1, Garda 2, Ziegler, Szellák. Vezetőedző: Mihók Attila

BVSC: Tóth – Illés 3, Farkas T. 1, Leimeter 2, Kuna 1, Máté Zs. 1, Gyöngyössy Csere: Farkas K., Utassy 1, Takács 1, Koncz, Kele. Vezetőedző: Petrovics Mátyás.

 

Annak ellenére, hogy a Dunaújváros volt papíron a pályaválasztó a szombati mérkőzésen, végül a BVSC otthonában, a Szőnyi úti uszodában került sor a találkozóra. Azt követően, hogy az alapszakaszban kétszer is mindössze egy góllal tudott győzni a Fejér megyei alakulat zuglói ellenfele ellen, ezúttal is parázs csatára számíthatott a publikum.

Az első negyed nyolc percében inkább a sárga-kék „vendégek” lelték örömüket, akik Máté Zsuzsanna, Illés Anna és Takács Orsolya révén igen hamar háromgólos előnyre tettek szert. Három perccel a negyed vége előtt emberelőnyben Menczinger Kata villant, megszerezve a Dunaújváros első gólját, majd fél perccel a dudaszó előtt Horváth Brigitta hozta közelebb csapatát, 2-3.

A gyors pihenő után ismét szépen potyogtak a gólok, előbb 3-5-re, majd az egyenlítést követően 5-6-ra is a BVSC tudott vezetni.

Bajnoki elődöntőhöz méltó találkozót vívtak a csapatok, forrt a víz a játékosok körül
Fotó: Kricskovics Antal/ Fejér Megyei Hírlap

Ez a tendencia a nagyszünetet követően 180 fokos fordulatot vett, mondhatni, egy új mérkőzés vette kezdetét. Garda Krisztina egymás után szerzett gyors két góljával megfordította a találkozó állását a DUE, majd Vályi Vanda két góljával el is léptek ellenfelüktől, 9-6. A négygólos újvárosi rohamra Geraldnie Mahieu kiállítása után Utassy Janka válaszolt, kihasználva a fórt, majd Leimeter Dóra is betalált a BVSC-ből, 9-8.

A lélektanilag is nagyon fontos következő gólt végül a DUE szerezte, Geraldnie Mahieu adta vissza a kölcsönt emberelőnyből betalálva, 108. Rendkívül izgalmas záró öt perc elébe néztek a csapatok, Leimeter újabb góljával ismét egyre csökkent a két csapat közti különbség, 10-9. Ennél közelebb azonban már nem tudtak férkőzni a zuglóiak, előbb Mahieu, majd Illés Anna szerzett újabb gólt, kialakítva a 11-10-es végeredményt. Az elődöntő második mérkőzését – szintén a Szőnyi úton – kedden 18.30-kor rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában