Döntőbe jutottak a fehérváriak

2019.04.23. 22:01

Futács Márkó Debrecenben is betalált a DVSC kapujába, a Vidi okos játékkal nyert

Egygólos előnyből várta az elődöntő visszavágóját a MOL Vidi FC a labdarúgó Magyar Kupában. Hiányzói ellenére is a továbbjutásért lépett pályára a fehérvári csapat Debrecenben.

Ferencz Balázs

Sokáig nagy volt a küzdelem a pályán, de a második félidő derekán Stopiráék (balra) lezárták az elődöntő párharcát

Fotó: Szabó Miklós

Futács Márkó fejesgóljával nyert a MOL Vidi FC az elődöntő odavágóján, de a szűk előny birtokában nem utazhatott teljes nyugalomban Debrecenbe a csapat. Azonban mindent megtett a klub, hogy rápihenjenek a piros-kékek a DVSC elleni Magyar Kupa-összecsapásra. A gárda már húsvéthétfőn elutazott, s az éjszakát, valamint a meccs napját is a cívisvárosban töltötte. Azonban a koncentrált várakozás sem hozhatta vissza a Vidi hiányzóit, a piros lapos eltiltását töltő Juhász Rolandot, a sárga kártyák miatt pihenni kénytelen Paulo Viníciust, valamint az odavágón a lelátóra küldött vezetőedzőt, Marko Nikolicsot. A fehérvári trénernek új védelmi négyest kellett formálnia a Loki ellen, így a hátsó alakzat szélén Stopira és Tamás Krisztián, a tengelyben pedig Anel Hadzic és Elek Ákos kaptak helyet. S fontos volt, hogy ne inogjanak meg, hiszen a Debrecenben Szalai Tamás irányította Vidinek már csak a Magyar Kupa elhódításáért kell küzdenie idén.

Sokáig nagy volt a küzdelem a pályán, de a második félidő derekán Stopiráék (balra) lezárták az elődöntő párharcát
Fotó: Szabó Miklós

 

Sokáig nem is hagyott területet az inkább visszazáró Vidi az öt középpályással, s egy ékkel felálló DVSC-nek. A mérkőzés első 25 percében még így is a fehérváriak voltak veszélyesebbek. Egy bal oldali szöglet nyomán Stopira 5 és fél méterről fejelt nem sokkal a bal kapufa mellé. Alig telt el két perc, s Kovács István egy köténnyel indult, majd robogott néhány métert, jobb külsős lövése azonban elakadt a kivetődő Kosickyban. Az egyre inkább feljebb húzódó Loki-vonalak a 28. percben hozták az első debreceni helyzetet, Bódi adott középre, Tamás lábáról pattant Csősz elé a labda, aki 11 méterről laposan célozta meg a bal alsót, de Kovácsik Ádám nagyot védett. A félidő hajrájában megint Stopira fejében bíztak a fehérváriak, Milanov szöglete után bólintott középre a védő, Kosicky jó helyen állt. Kovácsik azonban egy hajszállal lemaradt Bódi szögeltéről a szünet előtt, még szerencse, hogy Kinyik fél méterről a kapu mellé fejelt.

A fordulás után is a pontrúgásokkal próbált meglepetést okozni a piros-kék gárda, azonban Futács sem találta el a kaput egy sarokrúgást követően. Próbálkozott a DVSC rendületlenül, de akcióból nem jutottak a kapu közelébe, mert jól zárt a Vidi védelme, a távoli szabadrúgások pedig rendre elkerülték a kaput. Herczeg András kettőt cserélt, s ebben az időszakban közel járt a hőn áhított gólhoz, mellyel kiegyenlíthette volna a párharcot a Debrecen, de Haris és Tőzsér is célt tévesztett. Az odavágón is betaláló Futács Márkó azonban nem hibázott. Elvette a labdát a tétlenkedő Loki-védőtől, s 17 méterről, ballal laposan kilőtte a bal alsó sarkot, eldöntve az elődöntőt, 0-1. Sőt, alig telt el hat perc, s a frissen beállt Huszti szöglete találta meg Elek Ákos fejét, aki 9 méterről bólintott Kosicky alatt a hálóba, 0-2. Ekkor már négy gólt kellett volna lőnie a Debrecennek bő 15 perc alatt, ami lehetetlen küldetésnek tűnt. Kedvüket is vesztették a hazaiak, becsületből mentek előre, de a végén Huszti egy büntetőből a kegyelemdöfést is megadta, 0-3. A Vidi összesítésben 4-0-val ment tovább, s a döntőben a Soroksár–Honvéd párharc győztesét várja.

Debreceni VSC–MOL Vidi FC 0-3 (0-0)

Debrecen, 3400 néző. Vezette: Iványi Z. (Ring, Tóth II V.)

DVSC: Kosicky – Kinyik, Kusnyír, Pávkovics, Ferenczi – Varga K. (Szécsi, 63.), Haris, Tőzsér, Csősz, Bódi (Damásdi, 75.) – Zsóri (Takács, 63.). Vezetőedző: Herczeg András

MOL Vidi FC: Kovácsik – Stopira, Hadzic, Elek, Tamás – Nego, Pátkai, Nikolov – Kovács I. (M. Scsepovics, 89.), Milanov (Huszti, 69.) – Futács. Megbízott edző: Szalai Tamás, Radoje Szmiljanics

Gól: Futács (65.), Elek (72.), Huszti (92.-tizenegyesbőll) Sárga lap: Kinyik (47.), Bódi (73.), Kosicky (91.) ill. Stoipra (41.), Nikolov (56.), Milanov (57.), Tamás (73.), Kovácsik (82.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában