Csehországban is bizonyítani tudtak

2019.04.10. 22:25

Erős mezőnyben pazar eredmény

A Székesfehérvári Curling Egylet Szinkronkorcsolya Szakosztálya magas szintű évzáró gálával búcsúzott a sikeres szezontól.

Dévai Nándor Csaba

A szép eredmények mellett tapasztalatot is szereztek Fotó: egyesület

Augusztusban kezdődött az a kemény munka, amely a téli hónapokon átívelve egészen a tavasz megérkezésééig számos fehérvári sikerben öltött testet. Városunk szinkronkorisai, legyen szó rutinosabb versenyzőkről vagy szárnyaikat bontogató kicsikről, versenyről versenyre látványos fejlődésen mentek keresztül, ami rendkívül pozitív előjel a jövő évi megmérettetésekre készülve.

Mi sem bizonyítja ezt a fejlődést jobban, mint a szezonzáró, jihlavai tornán elért pontszámok, amelyek a szezonbeli legmagasabbak voltak. A Csehországban zajló megmérettetésen két csapattal, a basic novice kategóriában induló Pingvinnel, és a mixed age kategóriában rajthoz álló Black Rose-zal egyaránt a negyedik helyet sikerült elcsípni. Bayer-Siági Nóra vezetőedző is az elégedettség hangján szólalt meg az igen kiélezett, nemzetközi mezőnyben elért szép eredmények után:

– Azt, hogy milyen szoros volt a verseny, jól mutatja, hogy mindkét kategóriában az aranyérmes egység és csapataink között egy ponton belüli volt a különbség, azaz századpontok döntöttek a helyezésekről. Nagyon elégedett vagyok a lányok teljesítményével, ugyanis Jihlavában érték el a legmagasabb pontokat az egész évad során, így a záróversennyel valóban feltették a koronát a szezonra – mondta.

A szép eredmények mellett tapasztalatot is szereztek
Fotó: egyesület

A cseh túra után is szerepelt azonban még egy fontos esemény a szinkronkorisok naptárában, ugyanis hagyományos évzáró gálájukon búcsúztak az elmúlt szezontól. Az előkészítőben pallérozódó öt-nyolc évesektől egészen a felnőttcsapatig mindenki hazai közönség előtt szerepelhetett, az egyesület közel száz növendéke lépett jégre.

– Nagyon jó hangulatú és színvonalas gála volt, mindenki felszabadultan tudott teljesíteni. Mindegyik programról azt mondhatom, hogy az egyik legjobb volt a szezonban – zárta Bayer-Siági Nóra, aki a többi edzővel együtt már a jövő évi, díjnyertes kűrök kidolgozásán töri a fejét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában