DUE-BVSC

2019.04.14. 19:06

Büntetők döntöttek

Ötméteresekkel jutott be a fináléba a Dunaújváros a BVSC ellen a női vízilabda OB I-ben.

Nagy Péter

A dunaújvárosiak (háttal) bírták jobban az idegek harcát

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Az idei kiírásban utolsó alkalommal feszültek egymásnak a felek a Komjádi uszodában, az egyik csapat második győzelméig tartó párharc 1-1-ről folytatódott szombaton.

Dunaújvárosi dominanciával indult az elődöntő: előbb Geraldine Mahieu volt eredményes centerből, majd Vályi Vanda váltott gólra egy ötméterest. Ezután megrázta magát a BVSC, Kuna Szonja, Máté Zsuzsanna és a meccsen négy találatig jutó Gyöngyössy Anikó révén már a zuglóiak voltak előnyben. A nagyszünetre kialakult 6-4-es Fejér megyei vezetés a majd’ hetven százalékos lövési hatékonyságnak, illetve Laura Aarts kapus bravúrjainak volt köszönhető.

A dunaújvárosiak (háttal) bírták jobban az idegek harcát
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A harmadik negyed a fővárosiaknak sikerült jobban, az utolsó nyolc percre 7-7-es állással fordultak az együttesek. Az utolsó felvonás mindössze két gólt hozott, egyenlő eloszlásban, így jöhettek a büntetők. A szétlövésre a mezőnyjátékos Gyöngyössy állt a ketrecbe, aki rögtön kivédte Vályi lövését. A túloldalon viszont Aarts lehúzta a rolót, így az Újváros jutott a döntőbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában