kovács bálint

2019.04.09. 22:21

Bajnoki címre tör a motoros

Kovács Bálint nem lassít, az ezer köbcentiméteresek mezőnyébe tavaly berobbanó versenyző idén címvédésre készül hazai fronton, és a német pontvadászatban is az aranyéremre hajt.

Nagy Péter

Kovács Bálint lassan otthon érezheti magát Katarban Fotó: A. Feisal

Katarban, a Losail Ázsia Bajnokságon kezdte az idényt a magyar gyorsasági motorsport egyik őstehetsége, Kovács Bálint. A 17 éves fehérvári pilóta negyedikként zárt az arab államban megrendezett ötfordulós viadalon úgy, hogy olyan motorosok előzték meg, akik Moto2-es, Supersport és Endurance világbajnokságokon is rajthoz álltak már.

Kovácsnak a Hungaroringen elért 1:50.70-es köridejére sokan felkapták a fejüket az elmúlt esztendőben, amellyel saját maga, és csapata, a H-Moto Team első felnőtt bajnoki címét szerezte az ezresek között.

A 2018-as német IDM Suzuki Cup bronzérmese a most kezdődő szezonban már nem éri be a dobogó legalsó fokával, így a nemzetközi sorozatban is az első hely a cél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában