Rendhagyó edzés

2019.04.01. 21:26

Az országos vezetőedzőtől tanulhattak a fehérvári korisok

Január óta új vezetőedzővel dolgoznak a honi műkorcsolyázók, jégtáncosok és szinkronkorcsolyázók. Ipakjan Jeranjak testközelből kíván megismerkedni a magyar jeges viszonyokkal. Körútja második állomásaként Székesfehérvárra látogatott.

Ferencz Balázs

Ipakjan Jeranjak minden részletre odafigyelt

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

„Tíz koszorú, aztán pozíció. Pontosan!” – töltötte be a teret az orosz-örmény származású Ipakjan Jeranjak oroszosan tört magyar hangja a Jégcsarnokban. Tíz ifjú hölgynek tartott bemutató edzést a pontozásos szakág vezetőedzője a Székesfehérvári Jégmadár Műkorcsolya Egyesület tréningjén, s valóban szakmai iránymutatást kaptak a fiatalok, hiszen a középkorú hölgy elegáns mozdulatokkal demonstrálta, hogyan is kell tartani a vállat, kezet, csípőt, fejet egy-egy elemnél.

– Tapasztalataimat szeretném megosztani az egyesületekkel. Azért jöttem, hogy segítsek, mert miután már dolgoztam itt korábban, tudom, hogy nagyon tehetséges gyerekek korcsolyáznak Fehérváron – mesélte Ipakjan Jeranjak, akitől a fehérvári edzőgárda is elleshet néhány kulisszatitkot. – Ugyanakkor Oros Hajnit nagyon tehetséges edzőnek tartom. Sajnos azonban kevés a jégideje a műkorcsolyának Magyarországon. Vezetőedzőként megpróbálok a vidéki műhelyeken valami újat építeni. Meg kell érteni, hogy a műkorcsolya fontos a jeges sportágak terén, hiszen mindennek az alapja, még a jégkorongnak is. Műkorcsolya nélkül nem létezik korcsolyás élet. Több gyerek, több képzett edző és több jégpálya, jégidő szükségeltetik ahhoz, hogy igazán sikeres lehessen a magyar műkorcsolya.

Ipakjan Jeranjak minden részletre odafigyelt
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A sportág legjobbjai az egy hete zárult világbajnokságon egy 19. (Yanovskaya Anna, Lukács Ádám – jégtánc) és egy 25. (Tóth Ivett – egyéni műkorcsolya) helyet értek el. A szakember Miskolc és Székesfehérvár után Debrecenben és Győrött is edzést tart majd, s a terv szerint a látogatások rendszeresek lesznek.

– A külföldön szerzett rengeteg tapasztalat, illetve a saját nemzetéből hozott korcsolyakultúra, a sportága iránti tisztelet és szeretet, ami segíthet minket – fogalmazott a rendhagyó tréning jelentőségéről a 18 korcsolyázó ifjú hölggyel foglalkozó Jégmadár Műkorcsolya Egyesület vezetőedzője, Oros Hajnalka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában