osztrák jégkorongbajnokság

2019.04.25. 22:05

A rekordbajnok újabb trófeájával ért véget

Az osztrák jégkorongbajnokság (EBEL) 2018/2019-es idényének döntőjében a Vienna Capitals és az EC Klagenfurt mérkőzött meg egymással.

Dévai Nándor Csaba

EA bécsi védelem is meghajolt a KAC (piros) rohamai előtt F: Kuess

Bécs, Graz, Klagenfurt, Fehérvár, Salzburg, Bolzano, Linz és Znojmo – március 13-án ez a nyolc csapat vágott neki az EBEL rájátszásának. Mint ismeretes, a fehérvári alakulat már az első kanyarban, a Salzburg ellen elvérzett, akiket pedig a későbbi ezüstérmes Bécs egy végletekig kiélezett, hét meccsig tartó párharcban ütött el a döntőbe jutástól. A másik ágon egy jól ismert ellenfél, az alapszakasz során a Fehérvár ellen nyeretlen (!) Klagenfurt gyűjtötte szorgosan a skalpokat, előbb a Bolzano, majd a Graz bajnoki álmait összetörve – a két párharcban összesen egy mérkőzést veszítve.

EA bécsi védelem is meghajolt a KAC (piros) rohamai előtt F: Kuess

Így érkezett el április 14-hez, a Vienna Capitals és a Klagenfurt közötti végső párharc első felvonásához. Négy mérkőzésen keresztül oda-vissza verték egymást a csapatok, 2-2-es állásnál azonban megvillant a KAC: előbb 2-0-ra győztek bécsi jégen, majd otthon, hosszabbítás után egy 3-2-es diadallal szerezték meg az EBEL és ezzel együtt az osztrák bajnoki címet.

A KAC ezzel a sikerrel már 31-szeres osztrák bajnoknak mondhatja magát, míg a bécsiek azzal vigasztalódhatnak, hogy a végleges kanadai táblázat első két helyén egyaránt Capitals-játékos áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában