Esélyeshez méltó siker

2019.04.10. 22:16

A MÁV Előre röplabdázói újfent kivágták a rezet, simán legyőzték a Győrt

A férfi röplabda NB I Liga elődöntőjében a MÁV Előre SC csapata a SZESE Győr együttesével csapott össze szűk egy héten belül harmadik alkalommal. A fehérváriak ezúttal is remek játékkal rukkoltak ki, és fölényesen győztek.

Káldor András

Látványos akciókból sem volt hiány, a kék mezes MÁV Előre röplabdázói nem adtak esélyt a győrieknek

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

MÁV Előre SC–SZESE Győr 3-0 (14, 13, 10)

Székesfehérvár, 158 néző.

V: Szarka, Tillmann

MÁV Előre SC: Németh Zs., Kaposi, Guzmics, Kholman, Salazar, Stefanovics. Csere: Takács M., Nagy Á. (liberók)., Sziládi, Szőke, Náhol, Damsits. Vezetőedző: Németh Ödön.

SZESE Győr: Horváth B., Szántósi, Leiner, Falvay, Puspán, Biró. Csere: Mészáros B., Bicskó (liberók), Mészáros Á., Apáti, Flaschner. Vezetőedző: Fehér Tibor.

A három nyert mérkőzésig tartó párharc győztese: 3-0-val a MÁV Előre SC

Látványos akciókból sem volt hiány, a kék mezes MÁV Előre röplabdázói nem adtak esélyt a győrieknek
Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Úgy futhatott ki a MÁV Előre együttese a Jáky József Szakközépiskola csarnokának parkettjére, hogyha ezt az akadályt is veszi a győriek ellen, akkor már biztosan az Extraliga hatodikjával nézhet farkasszemet a folytatásban a bajnokság 5-6. helyéért, a Döntő Kvalifikációs Körben. Nem bízta senkire a vezérszurkoló szerepét Nagy Róbert a MÁV Előre SC elnöke, ugyanis ő vette a kezébe a dobverőket, és adta az ütemet végig a találkozón. Remek hangulatot varázsoltak a drukkerek, és maguk a Loki játékosai egyaránt már az első szettben. Körülbelül tíz percig volt partiban a SZESE, ezt követően fokozatosan nőtt a különbség a csapatok között, 13-9 után már csak helyenként engedve pontokat a vendégeknek. A második játszma elejét kissé átaludták a kék-fehér legények, ám az 5-7 úgy tűnt figyelmeztetőleg hatott, mert szép lassan ráléptek a gázra, és 15-9 után lekopírozva az első etapot állva hagyták ellenfelüket. A záró játékrészben felszabadult röplabdát láttak a szurkolók, Cordies Salazar Yanier, és Kaposi Tamás leütései után kis híján lyuk keletkezett a parkettben, míg a hajrában az ifjú Sziládi Dominik ász-szervájának tapsolhatott a nagyérdemű. Mindössze 56 perc alatt nyert a MÁV Előre.

- Dicséret illeti a fiúkat! A hét elején elmondtam nekik, hogy az mindig első és a harmadik meccs a kritikus, amennyiben pedig ezen a lépcsőfokon túljutunk, esélyt kapunk arra, hogy a felső osztályba kerülésért, az 5.-6. helyért játszunk. Fejben rendbe tudtam őket tenni, és a csapat is úgy állt hozzá, ahogy kell! Elhitték, hogy igenis jobb csapat vagyunk, és jó teljesítménnyel jutottunk tovább – fogalmazott Németh Ödön vezetőedző.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában