Masters

2019.04.04. 20:31

A legjobbnak ítélték Gyolcsos Ferencet

Gyolcsos Ferenc, a Fehérvár Rugby Club ügyvezető alelnöke és súlyemelő- szakosztályának sportolója vehette át a 2018-as év legjobb férfi Masters (35 év feletti) versenyzőjének járó díjat.

Dévai N. Csaba

A világbajnoki aranyérem büszke tulajdonosa

Fotó: Gyolcsos Ferenc

A Magyar Súlyemelő Szövetség közgyűlésének döntése teljes mértékben érthető, amint a tavaly elért eredményekre pillantunk: Gyolcsos Ferenc aranyérmesként zárta a budapesti Masters Európa-bajnokságot, a legjobbnak bizonyult a barcelonai Masters világbajnokságon, míg a Masters országos bajnokságot országos csúcsot elvérve hódította el. Lenyűgöző eredménysorral büszkélkedhet, amit egy ob-n, azaz fiatalabb mezőnyben elért kilencedik hely is szépen kiegészít.

– Ami különösen fontos, hogy a versenyben olimpikonok és kiemelkedő versenyzők is részt vettek. Ezért nagyon értékes számomra ez a győzelem, hiszen ma még aktív, azaz a felnőtt országos bajnokságon szereplőket előztem meg – mondta. – A díj természetesen nem szimpátia szavazás eredménye volt, egy komoly pontszámítási rendszer tárgyilagos végeredményeként sikerült a legjobbnak lennem.

A világbajnoki aranyérem büszke tulajdonosa
Fotó: Gyolcsos Ferenc

A legendás fehérvári sportvezető természetesen nem ül sokáig a babérokon, már a jövő kihívásaira koncentrál.

– Jövő héten lesz a Masters országos bajnokság, és ott megpróbálom majd kvalifikálni magam a következő világbajnokságra. Az a verseny Montrealban lesz, ahol a részvétel anyagi szempontból is kérdéses, de címvédőként keményen készülök rá – mondta az elnyűhetetlen sportoló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában