kézilabda

2019.03.13. 08:00

Újabb győri tehetség

Az ETO korosztályos válogatott átlövője, Afentaler Sára az Alba Fehérvár női kézilabdacsapatánál folytatja pályafutását kölcsönben a következő kiírásban.

Nagy Péter

Afentaler első BL-gólját 16 évesen a Midtjyllandnak lőtte F.: ETO

Varga Emőke után újabb győri fiatalnak biztosít játéklehetőséget Deli Rita együttese, miután a Rába-partiak juniorkorú kiválósága, Afentaler Sára is a koronázóvárosba költözik egy esztendőre a 2019–20-as bajnoki évadban. A 2000-es születésű átlövő éppen leendő csapata, az Alba Fehérvár ellen debütált a felnőttek között az élvonalban, míg első gólját a Siófoknak lőtte. Afentaler többször szóhoz jutott a K&H Ligában, illetve a BL-ben egyaránt, a francia Sabrina Zazai után ő az albások második igazolása a következő szezonra.

Afentaler első BL-gólját 16 évesen a Midtjyllandnak lőtte
Fotó: ETO

A 18 éves kézilabdás tavaly nyáron nagyon súlyos bokaszalag-szakadást szenvedett, azóta már visszatért a pályára.

Az ETO-nál nem szeretnének végleg lemondani a siklósi származású sportolóról, ezért folyamatosan követni fogják új klubjában és a nemzeti együttesben is. A zöld-fehérek valószínűleg több fiataljuktól is megválnak majd ideiglenesen, mivel a szövetség versenykiírása alapján az utánpótlás női bajnokságokban jövőre kevesebb túlkoros játszhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában