kosárlabda

2019.03.12. 20:20

Továbbjutásban bízó Alba

Szerdán, 18 órakor a német Telekom Baskets Bonn látogat az Alba Fehérvár kosárlabdacsapatának otthonába. Kétpontos hazai siker továbbjutást ér a FIBA Europe Cupban.

Horog László

Brandon Peterson (kék) hazai pályán biztosabban mozoghat Fotó: Fiba

Egy hete, a nyugatnémetek korábbi fővárosában vendégeskedett az Alba, a kék-fehérek álomszerűen kezdtek Észak-Rajna-Vesztfáliában. A meccs elején, amit kosárra dobtak, az behullt, eladott labdájuk alig akadt, a meccs derekán tizenöt ponttal vezettek. Úgy tűnt, a meccset nem nyerheti más, csak Jesus Ramirez együttese, ám a vendéglátók komoly rohanásba kezdtek, 23-0-s futammal nyolc ponttal elléptek. Innen is volt visszaút, Zeno és Cabezas triplájával felzárkózott a Fehérvár, a győzelemre is volt esélye, a zárás előtt négy másodperccel a látogatók vezethették az utolsó akciót, ám támadásukat nem tudták dobással befejezni. A hazaiak 85-84-re nyertek, tehát minden nyitott maradt. A szerdai, Gáz utcai derbin a feladat egyértelmű, két ponttal nyerni. Ha sikerül, az albások ott lesznek a legjobb nyolc között. A tavalyi sorozaton is sikerrel zártak két csoportkört Lóránték a FIBA Europe Cup sorozaton, az egyenes kieséses szakaszba jutottak. A litván Utena azonban megálljt parancsolt, idegenben 13 ponttal kaptak ki a koronázóvárosiak, bár hazai pályán 78-76-ra nyertek, ez kevés volt a negyeddöntőhöz.

Brandon Peterson (kék) hazai pályán biztosabban mozoghat
Fotó: Fiba

Ezúttal viszont komoly esélyük mutatkozik a továbblépésre. Még akkor is, ha a Telekom a hazainál lényegesen erősebb pontvadászatból érkezik, továbbá a nemzetközi menetelést is egy szinttel feljebb, a Bajnokok Ligájában kezdte, innen csúszott lejjebb. A Bundesligában az utóbbi meccseiket megnyerték, akadtak könnyebb és nehezebb győzelmeik. A hétvégi az utóbbi kategóriába tartozott, a Merlins Craisheim otthonában diadalmaskodtak 88-87-re, folytatták remek szériájukat. Az első két negyedet simán elvesztették, végül egylabdás meccsen győztek, ezzel feljöttek a tabella 6. helyére a 18 gárdát számláló mezőnyben.

Az Alba szombaton Szolnokon szerepelt és kapott ki nagy csatában, 76-66-ra.

– Bonnban jó iramú, kemény meccset vívtunk, ismét megpróbálunk ilyen iramban kosárlabdázni. A németeknél 30, Szolnokon 38 percig tartottuk ezt a ritmust, amennyiben ezúttal megy 40-ig is, nyerhetünk és továbbjuthatunk. A németek nagyon erős kerettel rendelkeznek, 12 játékost forgatnak, ezzel együtt is van esélyünk a továbbjutásra – közölte Góbi Henrik, az Alba szakmai stábjának tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában