öttusa

2019.03.14. 10:00

Ötven nap múlva újra világkupa

Változott a jubileumi, tizedik fehérvári öttusa-világkupa időpontja: egy nappal korábban, május elsejétől versenyeznek a legjobb felnőtt pentatlonisták.

Ferencz Balázs

Vörös Zsuzsanna dobogós helyezéseket remél

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Vörös Zsuzsanna, a Volán Fehérvár szakosztály-igazgatója szerint a 12 női és 12 férfi magyar sportoló közül többen is dobogóra esélyesek lesznek a tizedik – 2009 után ismét – hazai rendezésű világkupafutamon. A Volánt minden bizonnyal négy férfi és egy női öttusázó képviseli. Athén bajnoka kifejezetten örül annak, hogy az olimpia programjába tervezett mixváltó nagyobb hangsúlyt kap (vasárnap bonyolítják), s hogy két magyar staféta is indul, melyek közül az egyik dobogón végezhet. A városi sportmajálist egy másik helyszínen, nem az öttusaversenynek otthont adó Bregyóban rendezik majd – erről Mészáros Attila alpolgármester adott tájékoztatást. A lovaglást az Atlétikai Központ füves pályáján, a bónuszvívással és a laser-runnal egyetemben egy arénában lehet majd figyelemmel követni. A MÖSZ verseny igazgatója, Kármán Sándor szerint az újításokat élesben tesztelik Fehérváron, hogy a szeptemberi, budapesti világbajnokságon már ne legyen probléma az átállásokkal. A MÖSZ főtitkára, Gallai István ecsetelte, hogy 32 nemzet, közel 170 sportolója viaskodik Fehérváron, ami nem csoda, hiszen a világkupadöntőt megnyerő öttusázó kvótát szerez a tokiói nyári játékokra.

Vörös Zsuzsanna dobogós helyezéseket remél
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A Szöulban csapataranyat szerzett Mizsér Attila – aki manapság a MÖSZ szaktanácsadója és tiszteletbeli elnökségi tagja – a vállalkozói szféra és a sport kapcsolatát erősítené, ezért vállalati laser-futamot rendeznek már a székesfehérvári világkupán is.

Tóth István, az Alba Volán SC elnöke arra törekszik, hogy ismét magas szakmai színvonal, első osztályú körülmények jellemezzék a fehérvári világkupát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában