Büszke rájuk edzőjük

2019.03.04. 21:21

Nemzetközi szinten is szépen szerepeltek a fehérvári korcsolyázók

Sűrű volt a február a fehérvári szinkronkorcsolyázók számára, előbb az országos bajnokságon, majd a Budapest Cup nevű nemzetközi versenyen vettek részt.

Dévai N. Csaba

A nehézségek ellenére látványos kűröket futottak a fehérvári szinkronkorcsolyázók Fotó: Székesfehérvár Curling Egylet

A szinkronkorcsolya-szezon két fontos állomásán is túl vannak már a Székesfehérvár Curling Egylet Szinkronkorcsolya Szakosztály versenyzői, akik mindkét megmérettetésen a maximumot teljesítve értek el szép eredményeket. Az elmúlt időszakot Bayer-Siági Nóra, az egyesület edzője értékelte.

– A januári–februári ver­seny­időszak általában egybeesik a különböző influenzajárványok idejével is, így az országos bajnokság óta sokat küzdöttünk, hogy csinosítsunk a dolgokon, de mindig hiányos volt a csapat az edzéseken. A Budapest Cup így is nagyon jól telt a csajok számára, jókat futottak. A legjobb eredményt basic novice kategóriában értük el, ahol 11 indulóból a negyedikek lettünk, megelőzve több magyar, illetve olasz, német, horvát és török csapatot.

Javuló formában várják a soros megmérettetést

A Tüskecsarnokban zajló, nemzetközi verseny atmoszférájával is meg kellett küzdeniük a fiatal sportolóknak.

– A nyolcadik helyen végzett juvenilek fele volt új, így mindez sokaknak új élményt jelentett. Ugyanakkor mindenkinek nagyon tetszett, hogy láttak egy ilyen nagy versenyt, megtapasztalhatták, milyen a hangulata. Remélem, hogy jó nagy lendületet kapnak ettől, és továbbra is ilyen szépen tudunk dolgozni velük – mondta. – Mixed age csapatunk a hivatalos edzésen nagyon kiválót futott, az tényleg az idei legjobb volt. A versenyen azonban túlizgulták magukat, úgyhogy egy picike azért bennük maradt.

Ami az utánpótlást illeti, ők sem maradtak le tapasztaltabb társaiktól.

– A legkisebbek, a 8–10 éves prejuvenilek hatodikok lettek a hatból, mindössze fél pont hiányzott az előzéshez. Nekik aztán végképp teljesen új volt, kevés ideje koriznak, egy-két éve járnak hozzánk. Az új csarnok is megzavarta őket, nem is gondolná az ember, hogy mennyire más egy ismeretlen jégpálya. Mindezek ellenére azt gondolom, hogy egy nagyon szép programmal tudtak fellépni, ügyesek voltak, egy-két kisebb hibával lefutották a programot.

A nehézségek ellenére látványos kűröket futottak a fehérvári szinkronkorcsolyázók Fotó: Székesfehérvár Curling Egylet

Bár fejben erősödniük kell még a fiataloknak, a február eleji magyar bajnoksághoz képest is javultak a fehérváriak.

– Úgy láttam, hogy alakzatban és technikában jobb volt mindenki, de a nagyobb verseny, több impulzus hatása miatt az ob-n felszabadultabban tudtunk korcsolyázni – zárt Bayer-Siági Nóra.

A legközelebbi megmérettetésen két hét múlva, a csehországi Jihlavában koriznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában