Komolyodó helyzet

2019.03.05. 19:38

Németországban kezdenek az Alba kosarasai

Jesús Ramírez együttese szerdán 20 órakor az egykori Nyugat-Németország fővárosában, Bonnban lép pályára a férfi kosárlabda Európa-­kupa nyolcad­döntőjében.

Horog László

Tóth Péterék (labdával) négymeccsesre nyújtanák az Alba veretlenségét a Bonn otthonában

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Az ukrán BC Dnipro elleni selejtezőket, majd az első és a második csoportkört is sikerrel vették az Alba Fehérvár kosarasai a FIBA Europe Cup sorozatban, akik szerdán már az egyenes kieséses szakaszban, a Telekom Baskets Bonn otthonában kezdik meg szereplésüket. Kedden a hatezres Telekom Dome csarnokban 19.30-tól 21 óráig vezényelt tréninget Jesús Ramírez vezetőedző, míg a meccsnapon dél­előtt 11-től egy órát edzettek a kék-fehérek. Késő délután, 17 órától ismét elemeznek, a Telekom elleni összecsapás pedig 20 órakor kezdődik.

Az együttesek kimondottan jól hangoltak a mérkőzésre, a közelmúltban vívott bajnoki összecsapásait mindkét brigád megnyerte. A bonniak a 18 csapatos pontvadászaton megnyerték utóbbi meccseiket, a tabella 6. helyén tanyáznak, 11 győzelemmel és 10 vereséggel. A legutóbbi fordulóban egylabdás meccsen verték az Ulm együttesét, 78-76-ra. Egy héttel korábban a Bremerhaven látogatott a Telekomhoz, ez a találkozó nem tartogatott izgalmakat, a Bonn 108-75-re győzött a tabella utolsója ellen.

Előzőleg idegenben is nyerni tudott az Egyesült Államokból érkezett tréner, Chris O’Shea gárdája, a tabellán harmadikként helyezkedő ­Rasta Vechta csapatát verték idegenben, 117-112-re. A 20. fordulóban a mindig aranyra hajtó Alba Berlintől kaptak ki otthon, 93-81-re, viszont Ludwigsburgban győztek, 83-78-ra. Az albások a 14 csapatot felvonultató, honi pontvadászaton a 9. helyen helyezkednek, nem rontottak az utolsó három bajnokin, a TF-Budapest, a Szeged és a Falco gárdáját gyűrték le. Előbb a fővárosiakat könnyedén, utóbbiakat nagy csatában. Persze, azzal mindenki tisztában van a koronázóvárosban, hogy a németek más játékerőt képviselnek, mint a hazai ellenfelek.

Tóth Péterék (labdával) négymeccsesre nyújtanák az Alba veretlenségét a Bonn otthonában
Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

A nemzetközi sorozaton a Fehérvár az F jelű négyesben az olasz Varese mögött ért célba, megelőzve a bolgár Rilski és a Porto együttesét. A második kanyarból pedig az izraeli Ziona és a bolgár Balkan mögött jutottak a legjobb 16 közé. A Telekom a BL-ben kezdte szereplését tavaly szeptemberben, innen kerültek az EK-ba. A Bajnokok Ligájában a B csoportban szerepeltek, a 6. helyen zártak. A spanyol Tenerife (12-2), az olasz Venezia (10-4), a francia Nanterre és a görög PAOK lépett tovább, mögöttük az izraeli Holon ­(7-7), a Bonn (6-8), a francia Fribourg (3-11) cseh Opava ­(2-12) következett. Így kerültek a németek az Alba mellé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában