Történelmi győzelem a debreceniek ellen

2019.03.03. 19:19

Josip Knezevic duplája törte meg az átkot

A Puskás Akadémia alakulata elsősorban második félidei teljesítményének, valamint horvát középpályása eredményességének köszönhetően győzte le bajnokin először a DVSC csapatát az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 23. fordulójában.

Káldor András

Hiába igyekeztek, nem tudták megállítani Josip Knezevicet

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Puskás Akadémia FC–DVSC 2-0 (0-0)

Felcsút, Pancho Aréna, 1028 néző. Vezette: Kassai V.

PAFC: Hegedüs L. – Heris, Poór, Hadzsiev, Nagy Zs. – Mioc, Balogh B. (Szakály P., 64.) – Sós B. (Krizan, 90.), Knezevic, Kiss T. – Latifi (Radó, 73.). Vezetőedző:

Radoki János.

DVSC: Nagy S. – Kusnyír, Szatmári Cs., Pávkovics, Ferenczi J. – Varga K., Tőzsér, Haris, Varga K. – Takács T., Avdijaj (Zsóri, 74.). Vezetőedző: Herczeg András.

Gól: Knezevic (47. – 11-esből, 82.).

Nem volt könnyű helyzetben a Puskás Akadémia együttese, hiszen az előző három fordulóban eléggé mély gödörbe került, és amennyiben a DVSC elleni találkozón nem sikerült volna nyerni, akkor akár a kiesést jelentő vonal alá is kerülhetett volna.

Már a 3. percben vezetéshez juthatott volna a PAFC, ám Kiss Tamás ballábas beadását Jonathan Heris az ötösről a bal sarok mellé durrantotta. A 12. perben ismét Kiss T. készített elő, de Szatmári Csabát megelőzve Liridon Latifi hiába célozta meg a bal alsót, Nagy Sándor nevéhez hasonlóan hatalmasat védett. Egy bal oldali beadás után Sós Bence találhatott volna nevelőegyesülete kapujába, ezt követően pedig Hegedüs Lajosnak kellett parádéznia, miután Varga Kevin szánta el lövésre magát mintegy 22 méterről.

Hiába igyekeztek, nem tudták megállítani Josip Knezevicet
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A szünet után rögtön, Sós bal oldali szögletébe kézzel ért bele Kusnyír Erik a 16-oson belül, Kassai Viktor játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. A 11-est Josip Knezevic higgadtan a kapu bal oldalába lőtte, 1-0. A 79. percben aztán egyenlíthetett volna a DVSC egy lendületes jobb oldali támadás végén, ám a csereként beállt Zsóri Dániel hatalmas helyzetben mellé lőtt. A 82. percben végleg eldőlt: Sós ment el a baloldalon, beadására Knezevic érkezett belül, és a kapu közepébe passzolt, 2-0. Ezzel rendkívül fontos győzelmet aratott a Puskás Akadémia, amely története során először a bajnokságban is legyőzte a Lokit.

– Furcsa mérkőzés volt, mert a labda sokat volt a levegőben, keveset a földön. Nehéz volt a DVSC két ékét semlegesíteni, mivel a levegőben nagyon jó volt Takács Tamás és Albion Avdijaj egyaránt. Az első húsz perben rossz döntéseket hoztunk, kicsit lassan játszottunk, de ennek ellenére több gólhelyzetünk volt ezen a meccsen, mint korábban – értékelt Radoki János vezetőedző a lefújást követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában