A csapategység diadala a rangadón

2019.03.03. 07:48

Ismét szebbik arcát mutatta az átalakulóban levő Alba

A Fehérvár főként a második félidőben mutatott teljesítményének köszönhetően győzte le a Falco csapatát a férfi kosárlabda NB I 20. fordulójának rangadóján.

Káldor András

Carlos Cabezas triplái a legjobbkor jöttek, a spanyol irányító végül 10 pontig jutott a Falco ellen

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

Ronald Curry közeli pontjai, majd sikeres triplája jelentette az első komolyabb különbséget, és az így kialakult hatpontos Falco-vezetést, 7-13. Jesus Ramírez időkérése után úgy tűnt, lehet némi változás, ám Curryvel nem bírtak a hazaiak, akik igencsak pontatlanul dobtak kintről és közelről. A negyed végére Carlos Cabezas három-, majd Keller Iván kétpontosai közelebb hozták az Albát ellenfeléhez, így már „csak” kettő maradt közte. A folytatásban Brandon Peterson első fehérvári pontjai meghozták az egyenlítést (24- 24), majd Martin Zeno duplájával a vezetést is. Kiegyenlítetté vált a játék, felváltva estek a pontok, bár Tóth Péter szép akcióból szerzett kosarával öttel ellépett a Fehérvár. Később a játékvezetők kaptak hideget- meleget mindkét tábortól egy meg nem adott hazai kosár, valamint a Tóth Norbertnek ítélt technikai miatt. Ezt követően Gasper Okornnak is kiosztottak egyet, és csak lassan, a nagyszünetre csitultak a kedélyek.

Carlos Cabezas triplái a legjobbkor jöttek, a spanyol irányító végül 10 pontig jutott a Falco ellen
Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

A pihenő előtt a Falco közelebb férkőzött vendéglátójához, így mindössze egy pont különbséggel mehettek szünetre a felek. A fordulás után Zeno, aztán Allerik Freeman akrobatikus mozdulatokkal dobott kosarainak tapsolhattak az Alba- hívek, de igazán nem tudott elszakadni riválisától a székesfehérvári gárda, mert pontjaira csaknem mindig volt válaszuk a sárga-kékeknek. A negyed közepét nagyon megnyomta a hazai legénység, ennek köszönhetően, a meccsen először, tízpontos előnyt tudtak kiharcolni, 63-53. A záró negyed elején nekidurálta magát a Falco, lassan csökkentette is hátrányát és a hajrára feljött öt pontra. A koronázóvárosiak viszont Cabezasszal az élen azt már nem engedték, hogy ki is egyenlítsenek, így 80-75-re győztek. – Nem kezdtünk jól, támadásban és védekezésben sem azt nyújtottuk, amit megbeszéltünk. Amikor azonban védekezésben váltottunk, akkor már sikerült könnyű kosarakat szerezni. Örülök, hogy a csapat higgadt maradt, és győzni tudott – mondta Jesus Ramírez, a kék-fehérek spanyol mestere a lefújást követően.

Jegyzőkönyv:

Alba Fehérvár- Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 80-75 (22-24, 23-20, 20-12, 15-19)

Székesfehérvár, 1600 néző

Vezette: Papp, Rácz, Mészáros B.

Alba: Cabezas 10/6, Freeman 17/6, Filipovity, Lóránt 21/6, Heath 2. Csere: Zeno

14/6, Peterson 5, Keller I. 2, Tóth P. 9/3, Peringer. Vezetőedző: Jesús Ramírez

Falco KC: Govens 12/6, Perl 13, Curry 11/6, Bruinsma 5/3, Reddic 25. Csere:

Tóth N. 2, Balmazovics 7/3. Vezetőedző: Gasper Okorn

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában