Egálról folytathatják az ifik

2019.03.21. 22:07

Hiába vezetett háromszor is a Fehérvár, kiegyenlítettek a bécsiek

Hatalmas izgalmakat tartogatott az U20-as osztrák jégkorongbajnokság (EBYSL) elődöntőjének második mérkőzése, amely végül bécsi sikert hozott.

Dévai N. Csaba

Fotó: Soos Attila Etele

Vienna Capitals–Fehérvár AV19 6–3 (0-1, 2-2, 4-0)

Bécs, 96 néző. V.: Lendel, Loicht, Riecken, Schonaklener

Vienna: Wraneschitz – Piff (1), Wolf, Artner 1 (1), Maxa 1, Preiser – Pallierer (1), Steibl, Kurochkin 2, Antal 1 (1), Böhm (1) – Posch, Müller, Camondo, Pohl, Maurer 1 (1) – Bayer, Luggin, Hofer, Mosaad, Rohm. Vezetőedző: Philipp Ullrich.

Fehérvár: Horváth D. – Sándor, Szabó B. (1), Kovács A. (2), Almási 1, Madácsi – Kiss R., Vas M., Kiss P., Császár 1, Mihály – Horváth M., Halasi 1, Péter A. (1), Vizi, Buzás (1) – Csölle, Ilich, Németh Á. Vezetőedző: Andrej Brodnik.

Nem lehetett panasz a mérkőzés kezdetére, Halasi Márk révén már a hetedik percben megszerezte a vezetést a Fehérvár, amely előny a játékrész végéig ki is tartott, 0-1.

A fordulást követően szintén gyorsan kiegyenlített a házigazda, míg a harmad közepénél egy gyors gólváltást követően 2-2-t mutatott az eredményjelző. A szünetre viszont újfent vendég vezetésnél vonulhattak a felek, Császár Hunor találata zárta a középső 20 percet, 2-3.

Talán még a bécsi szakvezetés sem hitte volna, hogy mit fog hozni a záró felvonás, amely alighanem sokáig fogja kísérteni a fiatal fehérvári jégkorongozókat. Az 50. és az 52. perc között ugyanis sorrendben Kurochkin, Maxa és Maurer is mattolni tudta Horváth Dominik hálóőrt, villámgyorsan kiharcolva egy kétgólos bécsi előnyt, 5-3. A hazai gólözön ellenére sem dőlt össze a kék-fehér alakulat, sőt, a játékrész során több kapura lövésük volt, mint a bécsieknek. Ez az eredményen viszont semmiféle nyomot nem hagyott, míg Patrick Antal egy üres kapus góllal beállította a 6-3-as végeredményt.

A párharc szombaton folytatódik Fehérváron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában