Pontot raboltak a csákváriak

2019.03.06. 23:05

Emberhátrányban fejezte be a viharsarki meccset az Aqvital FC

A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II 27. fordulójában a kilencedik pozícióból utazott az Aqvital FC Csákvár a negyedik Békéscsaba Előre otthonába.

Ferencz Balázs

Nándori Botond végigharcolta a Békéscsaba elleni mérkőzést, és társaival bravúros döntetlent ért el

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Békéscsaba 1912 Előre–Aqvital FC Csákvár 0-0 (0-0)

Békéscsaba, 500 néző, vezette: Farkas Tibor

Békéscsaba: Ribánszki – Szalai, Dávid, Viczián, Mészáros M. (Zahorán, 81.) – Hursán (Máris, 70.), Király P., Mezei – Vólent (Urbin, 61.), Szinanovics, Szatmári. Edző: Boér Gábor.

Csákvár: Markek – Farkas A., Csonka, Kiprich D., Baranyai – Mészáros D., Nándori – Sejben (Daru, 77.), Molnár Cs., Deutsch – Baracskai (Sándor Gy., 83.). Edző: Szijjártó István.

Sárga lap: Dávid (31.), Szalai (56.) ill. Csonka (36.), Molnár (64., 79.), Kiprich (78.), Deutsch (93.)

Kiállítva: Molnár Cs. (79.)

Nándori Botond végigharcolta a Békéscsaba elleni mérkőzést, és
társaival bravúros döntetlent ért el
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A csapatkapitány Sándor György, valamint a 2015/16-os kiírásban gólkirályi címet szerző Daru Bence sem került be a Békéscsaba elleni kezdőbe. A tavasszal még csupán egyetlen győzelmet arató Fejér megyeiek kezdtek bátrabban, a 6. percben Csonka jobb oldali beadása után a hazai védők tisztáztak. Aztán a 12. percben feléledtek a viharsarkiak, hatalmas tűzijátékot rendeztek a csákvári kapu előtt, Vólent és Szatmári robbantott, de a vendégvédők csak időlegesen oltották a csabai fellángolást. Nem sokkal később Vólent lövése a felső lécen csattant. A legaktívabb csákvári, Csonka tartotta melegen Ribánszki kapust, de a szünetig nagyrészt a mezőnyben birkóztak a felek.

Fordulás után Molnár Csaba 25 méteres szabadrúgása okozott zavart az egykor stabil élvonalbeli békéscsabai védelemben, Ribánszki bravúrral tenyerelte szögletre a labdát. Az 58. percben Baracskai lőhetett jó szögből, de Dávid blokkolt. Alig telt el egy perc, Sejben Viktor labdája suhant el a kapufa mellett. A hazaiak cserékkel frissítettek, majd a 79. percben komoly esélyt kapott a Csaba arra, hogy eldöntse a meccset, Molnár megkapta második sárgáját, így a hajrát létszámhátrányban focizta végig az Aqvital. Szijjártó István a középpálya acélosításával, s a támadások feladásával próbálta tartani az eredményt. Ami sikerült is, Szatmári a legvégén a kapu fölé lőtt egy szabadrúgást, így a Csákvár pontot rabolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában