Autóverseny

2019.03.21. 19:49

Bugacon indul a terepraliszezon

Ismét egy autóban a két Miklós Alexandra, a Varga Racing Team és a Full Auto SE versenyzői számára a hétvégén elrajtol az idény.

Nagy Péter

A Hyundai Terracan műszerfala mögött versenyeznek idén

Fotó: Varga RT

Újból volán mögé ül a seregélyesi Miklós Alexandra, hogy társával és névrokonával, a segédpilótaként közreműködő Miklós Alexandrával nekivágjon Bugac buckáinak a magyar tereprali-bajnokság első fordulójában. A lányok nem titkolt célja, hogy a tavalyi évhez hasonlóan, idén is elhódítsák a Challenge kupát. Ehhez új autó is dukál, a régi Toyota Land Cruiser helyét immáron egy Hyundai Terracan vette át.

– Sok változtatáson esett át a kocsink, ami a futómű mellett új fékekkel is büszkélkedhet – mondta a seregélyesi pilóta. – Őszintén szólva abban sem voltunk biztosak, hogy időben végeznek a szerelők a munkálatokkal, így először, élesben Bugacon tesztelhetjük le a járgányt. A pálya egy homokos, nagyon laza talajú terepen lesz, ezt tavaly még a Toyotával tettük meg. A Hyundai háromezer-ötszázas motorja, négykerék-meghajtása ezekre a viszonyokra lett kitalálva, úgyhogy kíváncsian várjuk a versenyt. A tereprali lényege, hogy nincs pályabejárás, az adott viadalon bármi megtörténhet. A legfontosabb, hogy az autónk elinduljon, onnantól kezdve már nem lehet baj. Egyelőre ötvenen neveztek az első fordulóra, ahol mi mindenképpen a dobogót, titkon annak is a legmagasabb fokát célozzuk meg – mondta Miklós Alexandra.

A Hyundai Terracan műszerfala mögött versenyeznek idén
Fotó: Varga RT

A bugaci Adrenalin Kupa első napján az adminisztratív feladatokra, a gépátvételre, közönségtalálkozóra és egy közös vacsorára kerül sor, maga a verseny szombaton reggel kezdődik egy 100 kilométeres szelektív szakasszal. Később a terepralisok visszatérnek a szervizparkba, mielőtt délután nekivágnának egy újabb 100 kilométeres mért etapnak. Vasárnap két 65 kilométeres szelektív táv vár a mezőnyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában