Szerdán kezdik a negyeddöntőt

2019.03.19. 21:59

Az izraelieket is meg szeretné lepni az Alba

Tel-Avivban folytatja szereplését az Alba Fehérvár kosárcsapata a nemzetközi kupában. Az izraeli Holonnal csatáznak a FIBA Europe Cup elődöntőjébe jutásért.

Horog László

Filipovity Márkó megbirkózott a német szorítással, most az izraeli védekezést is lerohanná a fehérvári magasbedobó

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Mindkét fél jól hangolt a hétvégén a hétközi nemzetközi meccsre, a Hapoel Unet Holon rangadót nyert, a tabella 3. helyén tanyázó Hapoel Jerusalem gárdáját verték magabiztosan, 101-82-re, a Fehérvár pedig az utóbbi meccseken remeklő, komoly győzelmi sorozatot építő Kaposvárt állította meg 87-83-as győzelemmel. Az izraeliek komoly szériában vannak a Winner League küzdelmeiben, előzőleg idegenben verték egy ponttal az albások által is jól ismert Ironi Ness Zionát 96-95-re, valamint megnyerték a korábbi kilenc meccsüket is. Utoljára december 26-án kaptak ki, épp a hétvégén legyűrt Hapoel Jerusalemtől, 94-74-re. A táblázat második helyén tanyáznak, 18 győzelemmel és 4 vereséggel, mindössze rossz kosárarányuk miatt szorulnak a mindig aranyesélyes, szinte örökös bajnok Maccabi FOX Tel-Aviv mögé. A harmadik helyen tanyázó Jerusalem tisztes távolból követi őket, 15-7-es mérleggel.

A fehérvári kosarasokat szállító gépmadár kedden, 10.25-kor emelkedett a magasba Schwechat repteréről, helyi idő szerint 14.55-kor landoltak Tel-Avivban. Kedden este, 20 órától másfél órás tréninget vezényelt Jesus Ramirez vezetőedző a modern, 2015-ben emelt, 5600 néző befogadására képes Holon Toto Hallban. A szerdai meccsnapon a fehérváriak 10-től 11-ig tréningeznek ugyanitt, délután 16.15-től elemzik a házigazdák játékát, a csarnokba 17 órakor indulnak a hotelből. A Hapoel Unet Holon elleni FIBA Europe Cup negyeddöntő helyi idő szerint 19 órakor – magyar idő szerint 18 órakor – kezdődik.

Filipovity Márkó megbirkózott a német szorítással, most az izraeli védekezést is lerohanná a fehérvári magasbedobó

A fehérváriak válogatott magasbedobója, a 22 éves Filipovity Márkó jól teljesít az elmúlt időszakban. A Telekom Bonn elleni, sikerrel megvívott páros csata visszavágóján a kék-fehérek egyik legjobbja volt, 18 pontot jegyzett, mindössze a spanyol irányító, a 19 egységig jutó Carlos Cabezas volt nála eredményesebb. A hétvégi, Kaposvár elleni meccsen is jól teljesített, 13 pontot számlált.

– Nagy csata vár ránk Izraelben. A Holon számít a párharc esélyesének, erős együttessel találkozunk. Ezzel együtt is bízom a csapatban, szeretnénk meglepetést szerezni. A legutóbbi körben a Bonn is favoritnak számított ellenünk, egy magyar kiscsapat találkozott egy német nagycsapattal. Az elején lekezeltek bennünket, élni tudtunk a kínálkozó lehetőséggel. Mi kerültünk ki győztesen a párharcból, méghozzá megérdemelten. Olyan eredményt szeretnénk elérni Tel-Avivban, hogy utána itthon kivívjuk a továbbjutást. Ugyanúgy, mint tettük a Telekom ellen – mondta Filipovity Márkó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában