kosárlabda

2019.02.13. 21:56

Új centert igazolt az Alba

Kéthetes próbaszerződést kötött az NB I-es férfi kosárlabda- bajnokságban szereplő Fehérvár a 24 éves amerikai Devin Thomasszal.

Nagy Péter

Thomas nagy jelenség Fotó: WF

Hatalmas igazolással rukkolt elő a FIBA Europe Cup negyeddöntőjére készülő Alba Fehérvár kosárlabdacsapata. No, nem egy sokak által jól ismert név érkezett a Gáz utcába, hanem egy, a fizikai adottságokat figyelembe véve tekintélyt parancsoló sportoló tette át a székhelyét – ideiglenesen – a Köfém Sportcsarnokba. Az egyesült államokbeli Devin Thomas 206 centiméterre nőtt és 111 kilogrammot nyom.

Thomas nagy jelenség Fotó: WF

A 24 éves, négyes és ötös poszton bevethető centert kéthetes próbajáték után szerezheti meg végleg a kék-fehér egyesület. Thomas egyetemi éveit az észak-karolinai Wake Forest gárdájánál töltötte, majd az NBA előszobájának számító Summer League során a Minnesota Timberwolves csapott le rá. Innen viszont Törökországba, az élvonalbeli TED Ankarához szerződött, ahol 11,4 pontot átlagolt. Innen a spanyol Bilbao Baskethez vezetett az útja, tavaly pedig izraeli, majd görög klubok szolgálatába állt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában