Vízilabda

2019.02.24. 12:37

Nem maradt el a fehérvári gólzápor

A vízilabda OB I/B 15. fordulójában a sereghajtó MAFC érkezett az FVSE otthonába, ahonnan számos góllal megpakolva voltak kénytelenek távozni.

Dévai N. Csaba

Albert Barnabás szombaton is csúcsformában játszott

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fehérvár Vízilabda SE–MAFC 20–9 (6-1, 4-4, 4-1, 6-3)

Csitáry G. Emil Uszoda, 80 néző. V: Gérnyi T., Juhász G.

Fehérvár: Nagy D. (kapus) – Sebestyén B. 2, Bekő, Albert 8, Almási 4, Csányi, Gáti 2. Cserék: Pászti, Pongrácz 1, Horváth R. 2, Jánosi 1, Mohácsi. Vezetőedző: Gyöngyösi János.

MAFC: Jusztin (kapus) – Bukits 1, Békési, Helembai, Rózsavölgyi, Mód 2, Kincses 5. Cserék: Kiss Z., Makai, Szokoly, Ádám 1. Vezetőedző: Pázmányi Gábor.

Lélektani szempontból talán a legjobbkor jött a sereghajtó MAFC elleni találkozó a fehérvári vízilabdások számára, hiszen az előző forduló sikere után így két győzelemmel a hátuk mögött, hatalmas lelkesedéssel vághatnak neki a hátralévő három, nehéznek mondható találkozónak.

Az igazán fontos kérdések már az első negyedben eldőltek szombat délután, négy játékos összesen hat góllal terhelte a vendégek hálóját, és végül ötgólos előnyt tudtak kiharcolni, 6-1. Számos kihagyott fehérvári lövésnek, valamint a vendégek küzdeni akarásának köszönhetően a második nyolc percet sikerült döntetlenre hoznia a MAFC csapatának, 10-5-ös hazai vezetésnél vonultak a felek a nagyszünetre.

Albert Barnabás szombaton is csúcsformában játszott
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A térfélcsere után megint ellépett Gyöngyösi János együttese, Albert duplájával, valamint Gáti Szabolcs és Horváth Roland bombáival 4-1-re nyerte a harmadik játékrészt a Fehérvár. A látogatók erejéből csak egy gólra futotta, így összességében magabiztos, 14-6-os vezetésről árulkodott az eredményjelző a záró negyed előtt. Gyors gólváltásokkal indult a befejező játékrész, Jánosi Gábor és Pongrácz Flórián találataira is érkezett válasz a túloldalon, 16-8. Ezt követően viszont ismét az FVSE dominált, a bajnokiság gólkirályi címéért hajtó Albert Barnabás további négy góllal növelte a találkozón elért góljainak számát, kialakítva a 20-9-es végeredményt.

A fölényes hazai győzelem során a legnagyobb negatívum mindenképpen az emberelőnyös helyzetek kihasználás volt – a kilenc lehetőségből mindössze egyet váltottak gólra a fehérváriak. Három fordulóval az alapszakasz vége előtt továbbra is a kilencedik helyen áll az FVSE, akik szombaton a listavezető BVSC-Zugló otthonába látogatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában