Csakis futballélmény

2019.02.26. 19:47

Mol Vidi FC: magabiztos továbbjutás a cél a visszavágón

Soványka, ugyanakkor megnyugtató egygólos előnyt szerzett a Mol Vidi FC a Taksony ellen a Labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének odavágóján. Szerdán 18 órakor Sóstón találkoznak újból a felek, ahol a hazaiak meggyőző játékkal szeretnének előrukkolni.

Nagy Péter

A télen szerződtetett Futács Márkó (balra) első gólja még várat magára piros-kék mezben

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A szombathelyi nevelésű Kovács István a hét végén sajnálatát fejezte ki, amiért csapata, a Mol Vidi FC nem volt képes futballélménnyel megajándékozni a szurkolókat a Haladás elleni bajnoki során. Nehéz lenne vitatkozni Kiskokóval, hiszen annak ellenére, hogy Marco Nikolics együttese szorosan tapad az immáron csak hatpontos előnnyel listavezető Ferencvárosra, a kirobbanó forma még várat magára. Az MTK otthonában már megvillantotta oroszlánkörmeit a koronázóvárosi brigád, amely 45 perc után azonban behúzta a féket. Ebből a szempontból éppen jókor érkezik a Taksony a Mol Aréna Sóstó impozáns létesítményébe, az NB III Közép-csoportjának hetedik helyezettje nem okozhat nagy fejtörést Tomás Tujveléknek.

– Nem is lehet kérdés, hogy mire számítunk a visszavágón: hazai pályán csakis a fölényes győzelem elfogadható tőlünk, ennek szellemében készülünk a meccsre. Tiszteljük az ellenfelet, hiszen egy héttel ezelőtt is nagyon megnehezítették a dolgunkat, ettől függetlenül a magabiztos továbbjutás a cél. Bár kívülről könnyűnek tűnnek az ilyen mérkőzések, kapusszemszögből azonban előfordulhat, hogy pont az ilyen találkozók nehezebbek. A 90 perc során az ellenfél lehet, hogy csak egy-két alkalommal jut el a kapunkig, azonban nekünk végig koncentrálnunk kell, és nem hibázhatunk egyetlen lövésnél sem. Egy héttel ezelőtt szerencsére sikerült megoldanom a feladatomat, és amennyiben szerda este is lehetőséget kapok, akkor mindent megteszek, hogy újabb kapott gól nélküli összecsapáson legyünk túl – nyilatkozta Tujvel.

A télen szerződtetett Futács Márkó (balra) első gólja még várat magára piros-kék mezben
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Az első találkozón úgy nézett ki, hogy a Duna-mentiek portásán, Iváncsics Alexen nem tudnak kifogni a piros-kékek, a gólcsendet végül Armin Hodzic törte meg a 77. percben. Ennek ellenére nem biztos, hogy az egy héttel ezelőtt mennybe ment Iváncsics áll majd a gólvonal előtt, a Pest megyeiek mestere, Szabados Tamás lehet, hogy ifj. Szűcs Lajosnak – a volt Fradi-hálóőrnek, jelenleg a Csákvár kapusedzőjének, Szűcs Lajos fi ának – szavaz bizalmat. – Miután bejutottunk a tizenhat közé, úgy voltam vele, az a fair, ha mindkét kapusom kap egy-egy mérkőzést. Egy előre ehhez tartom is magam, akármennyire extrát nyújtott Alex az előző mecscsen. Lehet, hogy így lesz jó, legalább nem rombolom le a mostani nimbuszát, és el tudja magát adni – így a tréner. A taksonyiak szakvezetője örömét fejezte ki, hogy sérültjei szépen gyógyulnak, így a lehető legerősebb összeállításban küldheti pályára az övéit. Szabados kiemelte, tisztában van azzal, hogy az oroszlánbarlangba nem illik üres kézzel bemenni, reméli, hogy a játékosok tisztességesen felveszik a harcot a nagyvaddal. Egy biztos: nem szeretnének áldozati bárányok lenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában